Konya'da cennetten bir köşe: Yerköprü Şelalesi - Züleyha Çimen

Bu yaz ki rotalarımın genelde kamp üzerine olacağına karar vermiştim. İyiki de öyle bir karar almışım da Yerköprü Şelaleleri için yol çıkmışım. Tabi bu yola çıkma kararı kolay olsa da, yolları arşınlamak pek de öyle kolay olmadı. Bol virajlı yolların sonunda; Konya’nın Hadim ilçesindeki Cennet şelaleleri gibi olan Yerköprü Şelalesine ulaşabildik.



Şelalenin aktığı yükseklikten, döküldüğü yere inene kadar suyun bazı yerlerındeki buharlaşmalar küçük bulutlar ve gökkuşakları görmemizi sağladı. Şelalenin yukardan manzarasını izleyip fotoğrafladıktan sonra vadiyi gezip keşfetmeye başlayabildik.



İlk etapta kamp malzemelerimizi almadan, manzarayla uyanabileceğimiz en güzel kamp yerini keşfettik. Daha sonra tüm malzemelerle inip çadırları kurup malzemelerimizi yerleştirdik.

Bizim malzemeler normal kamp malzemelerinden biraz farklıydı. Çünkü balık tutma heveslisi bir grup üyemiz vardı. O akşama kadar ağları gerdi, biz de saçta tavuklarımızı yaptık bu sayede iki günlük akşam yemeği menümüz ortaya çıktı. Bu lezzetli sazanlardan Allah bilir başka nerde yiyebileceğiz. Lezzet demişken de tabiki yoldaki kiraz satıcısı amcalardan aldığımız müthiş kirazlar.



Taşlar masamız, gökyüzü tavanımız,yeşil yapraklar halımız, manzara da tablomuzdu. Nostaljik şarkıları da açıp anı yaşamaya koyulduk.



Gece kamp ateşimiz de olmazsa olmazdı .Ateş eşliğinde muhabbet de cabası gece ateş böceklerinin sesleriyle daldığımız uykudan, sabah kuş cıvıltısıyla ve sus sesiyle uyanmıştık. Çadırlar şükür ki örümcek ve sivrisineklerden korumuştu. Sabah da miss manzara eşliğinde kahvaltı ve ardından doğa yürüyüşü ve ardından bu doğal manzarayı hüzünlü terkediş…



Züleyha ÇİMEN

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال