Çocuklarda kış aylarında en çok rastlanan hastalıklar nelerdir?

Kış aylarıyla gelen soğuklarla birlikte, hastalıklara karşı en dirençsiz olan grupların başında çocuklar geliyor.

Kış gelip, soğuklar başladı ve mevsimle doğru orantılı olarak çevremizdeki kişilerden hastalık haberleri duymaya başladık. Kış aylarıyla gelen soğuklarla birlikte, hastalıklara karşı en dirençsiz olan grupların başında çocuklar geliyor. Okulların açılmasıyla birlikte ev ortamından daha çok çıkmaya başlayan ve insanlarla daha çok etkileşime geçen çocukların, yaz aylarına göre daha çok hastalanmaya başladıklarını gözlemliyoruz. Virüslerin ve bakterilerin neden olduğu ve bulaşıcı olan hastalıklar ön planda oluyor. Peki çocuklarda kış aylarında en çok hangi hastalıklar görülüyor?



Damlacık Enfeksiyonu

Kış aylarına en çok görülen hastalıkların başında damlacık enfeksiyonuyla çocuktan çocuğa bulaşan hastalıklar var. Virüslü enfekte damlacıkların havada asılı kalması ve bunların solunum yoluyla temas etmesi sonucunda bir çocuktan diğerine ya da erişkinlerden çocuklara kolay bir şekilde bulaşıyorlar. Hapşırık ve aksırıkla çevre yayılan virüsler çevredeki cisimlere de tutunabiliyorlar. Çocuklar bu cisimlerle temas kurduklarında virüsü kapabiliyorlar.


Nezle

Nezle kış aylarında en çok görülen ve bulaşıcı olan çocuk hastalıklarından biridir. Hafif bir burun akıntısıyla başlayarak, öksürükle devam eder. Nadiren çocuklarda ateş görülür.


Grip

Genelde yüksek ateşle başlayan bu hastalık influenze virüslerinin neden olduğu bir hastalıktır. Baş ve eklem ağrılarının görüldüğü, burunda doluluk ve öksürük yaptığı ve ateşin 39-40 arasında seyir ettiği bir hastalıktır.



Boğaz Enfeksiyonu

Okul çağındaki çocuklarda çok sık görülen, beta streptokokun yol açtığı ve halk arasında Beta mikrobu olarak bilinen bu hastalık, bademcik enfeksiyonuna yol açar. Bademcikleri şişen çocuklar, yutkunmakta ve bazen nefes almakta zorluk çekerler. Bazen boğaz enfeksiyonu basit solunum yolu enfeksiyonlarından da kaynaklanabilir. Böyle durumlarda beta mikrobu test edilmeli ve duruma göre antibiyotik kullanımına başlanmalıdır.


Zatüre

Akciğer ve birkaç lobunun iltihaplanması sonucunda ortaya çıkan ateşli bir hastalıktır. Akciğerde bulunan hava kesecikleri iltihapla dolar ve oksijen alış veriş fonksiyonunu bozar. Zatürre risk kategorinde bulunan çok önemli bir hastalıktır. Boğaz enfeksiyonuyla başlayan bu hastalığın yüksek ateş, öksürük ve pas renginde koyu kıvamlı balgam en önemli belirtileridir.


İlgili içerik;

Çocuk felci (poliomiyelit) tehlikesi devam ediyor!


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال