Kış aylarında anne adaylarına sağlık önerileri

Anne adayları birkaç basit önlem ile kış aylarını daha sağlıklı bir şekilde geçirebilirler.


Hamilelik bedensel ve ruhsal açıdan hassas bir süreç. Kış mevsiminin gelmesiyle anne adayları da sağlık açısından birkaç riskle karşılaşabilmekte. Anne adayları alacakları birkaç basit önlem ile kış aylarını daha sağlıklı bir şekilde geçirebilirler.

Anne adaylarının sağlıklı bir hamilelik geçirebilmeleri için en önem vermeleri gereken şey metabolizmalarını dirençli tutmaktır. Gün içinde besin guruplarından yeterli ve dengeli olarak tüketmek önemlidir. Havaların soğumasıyla fazla şekerli ve yağlı yiyecekler tüketme isteği artabilmektedir. Bunun yerine vitamin, protein, kalsiyum ve karbonhidrattan zengin yiyecekler tüketilmelidir.

Kış mevsiminin başlaması ve havaların soğumasıyla birlikte; kapalı ortamlarda daha çok zaman geçirilmesi birçok kişi için olduğu gibi hamileler için de salgın hastalık riskini de beraberinde getiriyor. Birçok insanın özellikle soğuk kış aylarında vakit geçirmek için alışveriş merkezlerini kullandığını düşünecek olursak hava yoluyla yayılan bulaşıcı hastalıkların kalabalık ortamlarda yayılma riski daha yüksek. Ayrıca ev ortamının da kış aylarında daha az havalandırılıyor olması mikropların yayılma hızını artırabilmekte. Anne adayları mecbur olmadıkça aşırı kalabalık ortamlarda bulunmamalı, alışveriş için kalabalık olmayan sabah saatlerini tercih etmelidirler. Ayrıca el hijyenine de gerekli özeni göstermek bulaşıcı hastalıkları önleme açısından birincil öneme sahiptir.

Kış aylarında büyük şehirlerde hava kirliliği daha fazla olabiliyor bu da herkes gibi hamilelerin de toksik maddele maruz kalma oranını artırıyor. Hava kirliliğinin fazlalaştığı dönemlerde fazla dışarı çıkmamak, kirliliğin yoğunlaştığı saatlerde cam ve kapıları kapalı tutmak, şebeke suyunu kullanmamak alınacak tedbirler arasındadır.

Anne adayı hamilelik süresince daha hassas bir cilde sahip olacaktır. Kış aylarının başlamasıyla daha kuru bir havaya maruz kalmak ve soğuk nedeniyle cilt kurumaya ve çatlamaya daha yatkın olabilir bu da enfeksiyon riskini beraberinde getirebilir. Bu konuda da gerekli önlemlerin alınması önem taşır. Ayrıca kullanılan kıyafetler soğuktan koruyacak kadar kalın ama terletmeyen kumaşlardan seçilirse birçok cilt probleminin önüne geçilmiş olur.

Kısaca anne adayı kış mevsiminde de; dengeli beslenerek, açık havada daha fazla zaman geçirerek ve hijyen kurallarına uyarak sağlıklı bir hamilelik geçirecektir.

KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال