Genital siğiller hangi yollarla bulaşır?

Genital bölge siğilleri genel olarak temas olduğunda daha çok ortaya çıkmaktadır. Hastada oluşan bakteri diğer kişilere de bulaşabilir.


Genital siğilleri genel olarak temas olduğunda daha çok ortaya çıkmaktadır. Kişide oluşan bakteri diğer kişiye de sıçramaktadır. Aynı zamanda genel ihtiyaçlarımız arasında yer alan tuvalet ihtiyacında, bakteri ve mikrop oranı çok fazla yüksek seviyelerdedir. Bu yüzden tuvalet gereksinimlerimizde daha dikkatli olmakta fayda vardır. İç çamaşırların kirliliği, tuvalet kâğıdı kullanmama, tuvaletten sonra el hijyeninin olmaması, sağlık açısından tehlike içeren etkenler arasındadır.

Özellikle evli çiftlerin cinsel temas sırasında bu duruma yakalanmaları oldukça normaldir. Çünkü olan var olan temasta bakterilerin hızlıca yayılması, yakınlık esnasında daha hızlı gelişir. Peki, sadece genital siğiller sadece cinsel yolla mı bulaşmaktadır?




Genital siğiller hangi yollarla bulaşır?

Cinsellik esnasında kurulan temas ile baş gösterebilir. Genelde kadınlarda oluşan vajinal akıntıları ve mantar hastalıklarının çeşitli bölgelerde üremesi sonucunda, genital siğiller oluşabilir. Bakteri neredeyse, siğilde orada ürer. Ne kadar temiz olursanız o kadar bu siğillerden kurtulma şansınız artar. Çünkü sağlıklı bir bireyin, kişisel ihtiyaçları temiz tutulmalı, olası hastalıklara karşı önlemini önceden almasını bilmelidir. Tuvalete giderken, tuvalet kâğıdı kullanmamak ve temizliğin tam yapılmaması sonucu virüsler meydana gelebilir. O bakterilerin oluşumu temiz olmamak ile başlar.

Yabancı uyruklu kişiler ile cinsel temasa girme, hem AIDS, HEPATİT ve siğillerin oluşmasına sebebiyet verir. Tüp bebek yöntemleri, tamamen savunmasız kalmanızı sağlıyor. Bu yol ile bakterilerin oluşması oldukça yüksektir. Aldığınız ürün ve eşyaların steril edilmemiş olması ve cerrahi işlemlerde, ameliyat esnasında bakterilere maruz kalabilirsiniz. Bu yüzden hastane seçiminde hijyenin sağlanmasına dikkat edin. Eşyalarınızı önceden temizleyerek kullanın. Alındığı gibi kıyafet ya da iç çamaşırı giymek, hastalığa zemin hazırlar. Genital siğiller sadece cinsel temasla bulaşmaz.


 KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال