Konya Sağlık-Sen delege adayı Züleyha Çimen sorularımızı cevapladı

Tecrübeyle yeniliğin özgür yarınlara dönüştüğü daha sivil daha şeffaf daha güçlü bir sendikal yönetim hayali gerçek olabilir mi? Hemşire Züleyha Çimen bu hayali gerçekleştirmek için ilk adımı delege adayı olarak attı.

Züleyha Çimen Akşehir Devlet Hastanesinde 6 yıldır hemşire olarak çalışmaktadır. 6 yıllık mesleki deneyiminin; 5 yılını Acil Serviste 1 yılını ise klinkte geçirmiştir. Gezgin hemşire olarak deneyimlerini Hemsire.Com'da paylaşmaktadır. Züleyha delege seçim süreciyle ilgili sorularımızı cevaplayarak içinde bulunmuş olduğu ekip üyelerini tattı.


Kaç yıldır Sağlık-Sen'lisin?

Meslek hayatıma başladığım 2013 yılından beri Sağlık-Sen'e üyeyim. Üniversite öğrenim sürecinde öğrenci hemşirelerin haklarını savunan bir çok sivil toplum kuruluşunda ve derneklerde aktif görev aldım. Türk Hemşireler Derneği ile bir çok organizsayonda aktif olarak görev aldım.

Çalışma hayatına atıldığım andan itibaren benim sesim olacak, aktif olarak içinde yer alabileceğim bir sivil toplum kuruluşunda yer almaya karar verdim. Sağlık-Sen'in Akşehir temsilcileriyle görüşüp fikiri ve idealleri beni yansıttığı için üye oldum.


Sahada gördüğün sorunlar nelerdir bu sorunlara çözüm önerin nedir?

Sahada her birimin her meslek grubunun sorunları farklılık göstermektedir. Belirli periyotlarla sahadaki sorunlar için talep toplayacağız. Ben ve içinde bulunduğum ekip bu sorunları olumlu olumsuz demeden sendikanın gündemine alacaktır. Sizin oradaki sesiniz olacaktır.

Sendikada alınmış olan kararları ilk benden duyacaklar. Kendi içinde kapalı bir anlayış değil her daim dışa dönük şeffaf bir anlayış içinde olacağız. Süregelen bir sendikacılık anlayışından çok farklı bir sendikacılık anlayışıyla karşılacaklar.


Kısa ve uzun vadedeki hedeflerin nelerdir?

Kısa vadedeki hedeflerim;

  • Sahanın sendikadan beklentilerini, önerilerini sendika gündemine taşımak.

  • Mevzuat, yasal prodesürler konusunda üyelerimize destek sunmak.

Uzun vadedeki hedeflerim;

  • Uzun vadede işyerleri ile üyelik anlaşmalarına önayak olmak. Bilhassa üyelerin yoğun alışveriş yaptığı yerler ile sendikanın indirim anlaşması yapmasını sağlamak. Üyelerin çıkarları ne olursa onun için çalışmak. Bunu yaparken çoğulcu katılımı sağlamaya çalışacağım.

  • Ülke çapında yapılan sendikal faliyetlerimizde şube olarak tam destek sağlanması ve bu konuda kolektif hareket edilmesi için, koordinasyonda görev almaktan, gereğinde insiyatif almaktan çekinmeyeceğimi sınırlarım dahilinde elimden geleni yapacağımı beyan ederim.


Ekibinizde kimler var kısaca tanıtır mısın?

Zülayha Çimen; Ben :) Mesleğe atılıdığı 2013 yılından beri Sağlık-Sen üyesiyim. Hensire.Com yazarıyım. Acil Servis hemşireliği yapmaktayım.

Yaşar Tanyıldız; 2003 yılından beri Sağlık-Sen üyesidir. Sağlık memuru olan Tanyıldız 1998-2019 yılları arasında Acil Servis sorumluluğu yapmıştır. Şuan sivil savuma biriminde görev yapmaktadır.

Aynur Çağan; 2005 yılından beri Sağlık-Sen üyesi olan Çağan Fizin Tedavi Servisi sorumluluğunu yapmaktadır. Çalıştığı kurumda, kadrosu uzman hemşire olan birkaç kişiden biridir.

Ahmet Usta; 2002 yılından beri Sağlık-Sen'in üyesidir. Sağlık memur olan Usta TİG'te görev yapmaktadır.

Ramazan Çokur; 2003 yılından beri Sağlık-Sen'in üyesidir. Röntgen teknisyeni olan Çokur Akşehir Devlet Hastanes, Mali İşler Müdürlüğü yapmaktadır.



Haşim Göktürk; Çevre sağlığı teknikeridir. İlçe Sağlık Müdürlüğünde çalışmaktadır.

Mehmet Uluçam; 2002 yılından beri Sağlık-Sen üyesi olan Ulucan, röntgen teknisyenliği yapmaktadır.

Bayram Akdağ; 2002 yılından beri Sağlık-Sen üyesidir. Memur kadrosunda olan Akdağ İnsan Kaynaklarında birim şefliği yapmaktadır.


KAYNAK: hemsiresite.blogspot.com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال