Tırnaklarınızdaki değişiklikler hastalık belirtisi olabilir!

Bakımlı olmanın belirtisi olan tırnaklar bazen de vücudumuzdan gelen hastalık sinyalleri olabilir. Aslında tırnaklar beslenme, kullanılan ilaçlar ya da geçirilen hastalıklardan oldukça fazla etkilenir.

Bakımlı olmanın belirtisi olan tırnaklar bazen de vücudumuzdan gelen hastalık sinyalleri olabilir. Aslında tırnaklar beslenme, kullanılan ilaçlar ya da geçirilen hastalıklardan oldukça fazla etkilenir. Saçların parlak ve canlı oluşu nasıl bir sağlık belirtisi ise aynen saçlar gibi tırnakların canlı ve sağlıklı oluşu sağlığın belirleyicisidir.Uzmanların yaptığı açıklamalara göre tırnaklardaki değişimler sağlık problemlerinin de habercisi olabilir.


Tırnaklarınız sağlığınızı yansıtır!

Tırnaklarınızdaki renksizlik kırılma çukurlaşma gibi problemler organlarınızdaki hastalıkların habercisi olabiliyor. Kalpten bağırsaklara kadar pek çok hastalığın ip ucu tırnaklarınızda olabilir.

Uzmanların açıklamalarına göre sağlıklı bir tırnağın rengi pembemsi beyaz olmalıdır. Tırnaklarınız bunun dışında bir renge sahipse ya da mat ise bir sağlık problemi yaşıyor olabilirsiniz.


Tırnak yemek psikolojik bunalımların belirleyicisi mi?

Çocuklukta edinilen tırnak yeme alışkanlığı bazı uzmanlara göre ilerleyen yaşlarda da devam etmesi durumunda ağır psikolojik bunalımların da habercisi olabilmektedir. Tırnak köklerinde şişlik ya da kızarıklık olanlar ise enfeksiyon durumu ile karşı karşıya olabilir.

Akciğer ve şeker hastalıklarının da belirtisi olabilen tırnak renginde sararma da oldukça ciddiye alınması gereken bir durumdur. Bunun yanı sıra beyaz tırnak ise sarılık hastalığının habercisi olabilmektedir.

Tırnağınızda sürekli devam eden kırılmalar tiroid habercisi olabilirken kaşık tipi tırnak formu da demir eksikliği yaşadığınızın belirtisi olabilmektedir.
Fakat tüm bu belirtiler var diye hemen telaşa kapılmamak gerekirken yine de bir doktor kontrolünü ihmal etmemek gerekir.

Tırnaklarda görülebilecek bazı değişiklikler ya da renk farklılıkları tamamıyle zararsız olabilir bunların içinde aşırı mandalina ve havuç yemeyi örnek olarak verebiliriz. Bu gibi meyveler aşırı tüketildiğinde vücutta karaton birikmesi sebebi ile tırnak renginizde sarıya dönük bir değişiklik olabilir. Bu meyve sebzelerin tüketimi azaltıldığında tırnaklarınızdaki renk bozuklukları da düzelmeye başlayacaktır. Bu durumda telaş etmeye gerek yoktur.


Doktor kontrolünü ihmal etmeyin!

Uzmanların açıklamalarına göre yukarıdaki sorunlardan biri uzun süreli yaşıyorsanız eğer mutlaka bir uzaman hekime görünmeniz de fayda vardır. Netice de sağlık ciddiye alınması gerekir ve bu gibi durumlar ciddi bir problemin habercisi olabilir.


İlgili içerikler;

Tırnak yemenin (onikofajya) neden olduğu hastalıklar

Tırnak batması nedir? Tırnak batması tedavisi


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال