Temizlikte yapılan bariz hatalar


Toz almak, bulaşıkları yıkamak veya süpürge yapmak evimizi temizlemek için yaptığımız rutin işlerdir. Ancak biz farkında olmadan evi temizleyeceğimize mikropları ortama daha fazla yayabiliyoruz.

Bulaşık süngelerini temiz tutuyor muyuz?

Evimizde en çok bakteri biriken yer temizlik yapmak için heryerde kullandığımız bulaşık süngerleridir. Bulaşık süngeri iyi temizlenmez ise tam bir bakteri ve mikrop kaynağıdır.

Bu noktada yapılması gerekmekte olan bulaşık süngerinin strelizasyonunu sağlamaktır. Bunun için her kullanımın sonunda bulaşık süngerini mikro dalgaya koyup, bakteri ve mikropların 90’dan fazlasından kurtulmalıyız. Bunun için bulaşıkları yıkadıktan sonra süngeri iyice temizleyip ve durulayın. Ardından bir kaba koyduğunuz süngeri mikro dalgaya koyup mikro dalgayı 1-2 dakika çalıştırın. Çıkardığınız zaman daha temiz, daha steril bir bulaşık süngeri sahip olursunuz. 

Bulaşık makinesine bulaşıkları nasıl koyuyorsunuz?

Her zaman kullandığımız bulaşık makinesini tam verimli kullanmak için bazı şeylere dikkat etmeliyiz.

  • Arka arkaya konulan tabakların arasına su girebilecek şekilde konulmalıdır.

  • Makinenin kapasitesinden fazla eşya doldurmayın.

  • Kepçe, servis kaşığı ve spatulalar gibi büyük gereçler, üst rafa yatık şekilde yerleştirilmelidir. Çünkü bu, onları kaldırmayı kolaylaştırır ve daha güzel yıkanırlar.

Siz de temizlik ürünlerini karıştırarak mı kullanıyorsunuz?

Aslında bazen güzel kokuyor diye bazen fazla köpük çıkarıyor diye temizlik ürünlerini karıştırarak kullanıyorsunuz. Ama bu temizlik ürünleri kimyasal olduğu için beklenmedik reaksiyonlar oluşturup zehirlenmeye kadar varan zararlar oluşturabilir.

Tuvalet ve banyo en tehlikeli yerlerdir!

Tuvalet ve banyo nemli oldukları için bakterilerin çok çabuk üreyebildiği yerlerdir. O Yüzden tuvalet ve banyo temizliğine aşırı dikkat etmeliyiz. Örneğin tuvaleti temizlediğiniz fırçayı temizlik sonrasında kurutuyor musunuz? Eğer  kurutmuyorsanız öncelikle hemen atın. Çünkü haznesi ve kendisi kolaylıkla mikrop yuvası haline gelmiştir bile. Bu nedenle fırçayla temizlik sonrası haznesine koymadan önce kesinlikle kurutmalısınız.

Temizlik malzemesini hor kullanma!

Temizlik ürünlerini bol kullanmak, çok iyi temizlediği anlamına gelmemektedir. Sonuçta siz ev ekonomisi de düşünmek zorundasınız. Temizlik malzemesini direk temizleyeceğiniz yüzeye püskürtmek yerine, bir mikrofiber beze püskürterek temizliği o şekilde yapmalısınız.

KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال