Ramazan ayında oruç tutmanın sağlığa yararları nelerdir?

Şuan itibariyle Ramazan ayındayız ve bir çok kişi ilk günden beri oruç tutuyor. Ramazan ayına bir de sağlık açısından bakalım.

Ramazan ayında oruç tutmanın sağlığa yararları nelerdir? Ramazan ayı gelince oruç tutmak ne kadar sağlığa yararlı. Oruç tutarken kilo verebilir miyimBağlantı? Hangi besinlerden yemem gerekir? Gibi soruların herkesin aklında canlanmaktadır.


11 ay sürekli yaklaşık aynı düzen içerisinde yedikten sonra düzen değiştirmek insana biraz zor gelecektir. Ancak eğer  ramazan ayını iyi değerlendirirseniz, vücut bir nevi dinlenme dönemine girmektedir. Son yıllarda toplumumuz özellikle beslenme şekli açısından hazır olan gıdaları, katkı maddeli, bol GDO'lu ürünler doğal olmaktan uzak besinler seçilmektedir.


Öncelikle ramazan bu tür besinlerin olduğu beslenme alışkanlıklarından bir tür kurtuluş yolu olmaktadır.


Ramazan ayındaki orucun faydaları

  • Öncelikle karaciğer yenilenmesi açısından ve dinlendirilmesi açısından kaçınılmaz bir fırsattır.

  • Karaciğer yağlanmasında kayda değer bir azalma oluşmaktadır.

  • Mide kasları dinlenir.

  • Midenin sürekli çalışmasından dolayı meydana gelen mide rahatsızlıklarında azalma meydana gelir.

  • Sindirim enzimlerinin salgılandığı bölge olan safra kesesi dinlenir.

  • Kalp daha az çalışan mideye daha az kan pompaladığı için dinlenir.

  • Açlığa Direnme: Oruç açılığa direnme gücünü arttırır. Bunun sağlığımıza ne faydası olacak derseniz, eğer ileride diyet yapmak isterseniz açlığa dayanma gücü diyet yapmanız açısından bir nevi pratik olacaktır. Diyet yapıldığı zaman vücut hemen pesBağlantı etmeyecektir.

  • Metabolizma: Oruç, metabolizmanın hızlanmasına katkı sağlamaktadır. Daha sağlıklı kalori yakmayı sağlar.

  • İnsülin Sağlığı: Şimdiye kadar yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde   oruç, insülin sağlığı pozitif ilişkisini ortaya koymaktadır. Oruç, oruç tutulmayan dönemlere nazaran kanda şeker seviyesini dengelemektedir.

  • Zayıflamak: Eğer oruç tutarken de dengeli ve düzenli beslenilirse yağların kalıcı olarak yakılabilindiği kanıtlanıştır.

  • Yeme alışkanlığını geliştirir: En çok yaygın olan problemlerden bir tanesini, yeme alışkanlığıBağlantı bozukluğunu oruç gidermeye yardımcı olmaktadır. Yeme alışkanlığı, başta sindirim sağlığı olmak üzere, genel sağlık açısından son derecede önemlidir.


Yeme alışkınlığı oruç yardımı ile düzene sokulurken, doğru beslenme kurallarını bünyeye entegre eder. Böylece aşırı yeme, ve düzensiz yeme alışkanlığını ortadan kaldırarak, obezite ve kilo alma sorunun ortadan kalkmasına etki eder.


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال