Oküloplasti cerrahi müdahalesi nedir?

Gözyaşı yolları ve göz çukuru hastalıklarıyla ilgilenen branşa oküloplasti denir. Oküloplasti cerrahisi ile göz torbalarının alınması, protez göz, göz içi tümör ameliyatları, göz botoksu ve her türlü estetik cerrahi uygulamaları gerçekleştirilmektedir.

Yaşamımızın çoğu doğadaki görsel şölen ile şekillenmekte ve hayal dünyamıza katkı sağlamaktadır. Bunu için insanlar görme duyusuna büyük derecede önem verirler. Kimi zaman gördüğümüz bir şeyi hayal dünyamıza katar kimi zamanda hayal dünyamızdakini diğer insanların görsel sergisine sunarız.

Yaşın ilerlemesi ile birlikte bütün vücudumuzda değişiklikler olduğu gibi gözümüz ve etrafında da çeşitli bozulmalar gerçekleşebilmektedir. Biraz daha güzel görünmek ve görüntü kalitesini daha da netleştirmek adına çeşitli operasyonlar uygulanmaktadır. Çağımızın getirmiş olduğu yenilik ve gelişimler ile birlikte yaşam kalitesi de her geçen gün artmaktadır.



Oküloplasti göz çevresindeki yaşa bağlı olan kırışıklıkları gidermek, göz torbalarının alınarak rahat bir görünüm sağlamak, yapay göz uygulamaları ve gözdeki tümörlerin giderilmesi için çalışan bir bölümdür. Bunun yanında göz kuruluğunun giderilmesi adına farklı uygulamalarda bulunur. Göz, çok hassas olduğu için -bunun yanında göz kapağı da- ameliyatlar sırasında titizlik ile çalışılmalı ve her detay iyice incelenmelidir.

Müdahale sırasında diğer dokuların zarar görmemesi bu operasyonlarda diğer durumlara göre biraz daha önem gösterilmesi gereken bir konudur. Göz kuruluğu, tümörleri ve yapay göz operasyonlarının yanı sıra genç ve pozitif görünüm açısından da bu operasyonlar gerçekleştirilebilir. Bu durum alın ve göz çevresindeki kırışıklıkların giderilme işlemidir. Çok uzun sürmeyen bu işlemde kişi canlı ve pozitif bir yüze kavuşturulur.


Oküloplasti cerrahisi uygulama alanları

Göz kapağının düşmesi

Bu durum üst göz kapağının aşağı doğru sarkmasıdır. O bölgedeki kasların gelişim göstermemesi sonucu meydana gelir. Doğuştan oluşabildiği gibi yaşın ilerlemesi ile birlikte kendini gösterebilir.


Göz kapaklarının içe ve dışa dönmesi

Böyle durumlarda göze batma ve kuruluk oluşması ilk başta yer alır. Özellikle içe doğru yaşanan dönmeler görme kaybına yol açabilir. Bunun için hemen cerrahi müdahale gerektirir.



Triod ile ilgili olan durumlar

Triod bezinin büyümesi ile birlikte gözlerdeki kaslar kalınlaşır ve giderek yağ dokusu artmaya başlar. Bu gözün öne doğru büyümesini tetikleyen bir durumdur. Gözün hareketini kısıtlayan bir durum söz konusudur. Bu durumun giderilmesi için çeşitli ilaçlar ve tedavi yöntemi mevcuttur.


İlgili içerikler;

Göz yıkama nasıl yapılır?

Robotik lazerle göz ameliyatı

Göz tansiyonu nedir? Göz tansiyonu tedavisi

Gözlükten kurtulmak için göz içi lens tedavisi


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال