Meme kanserinde ilaçlı dönem

Meme kanseri üzerine yaptıkları araştırmalar sonunda olumlu neticeler elde eden uzmanlar, ulaştıkları başarının ardından ilk kez meme kanserinin önüne geçecek ilaç üretti.

Meme kanseri üzerine yaptıkları araştırmalar sonunda olumlu neticeler elde eden uzmanlar, ulaştıkları başarının ardından ilk kez meme kanserinin önüne geçecek ilaç üretti. "Anastrozole'' adında piyasaya çıkan bu ilaç bir çok meme kanseri hastasına umut ışığı oldu. Bir süredir üzerinde çalışmalar yürüten İngiltere'deki bir araştırma merkezi, tedavide kullanılan iki ayrı ilacın, aynı anda kullanılmasıyla elde ettikleri başarıdan yola çıktıklarını ve mucizevi ilaca böyle ulaştıklarını duyurdu.

İngiltere'de bir süredir uzman doktorlar tarafından yürütülen meme kanserinin önüne geçebilmenin yöntemleri sonuç buldu. Avrupa meme kanseri konferansında deglere edilen çalışma sonuçlarında trastuzumab ile lapatinib ilaçların aynı anda kullanılmasıyla meme kanserinde gözle görülür iyileşme fark edildiği ifade edilmiş ve bu yöndeki çalışmalara hız verilmişti. Bu önemli gelişmenin ardından çalışmalarına hız veren uzmanlar, 1 ile 3 cm  olan tümörler üzerinde yaptıkları çalışmaları neticelendirdi ve tüm dünyaya mutlu haberi verdi.


İki ilaç biraraya getirildi

Artık meme kanserinin tedavisi mümkün olan hastalıklar arasında yer aldığını belirten uzmanlar, kemoterapi ve cerrahi müdehalenin dışında ilaçlı  tedavininde mümkün olduğunu duyurdu. İngiltere'de kullanımına başlanan ''Anastrozole'' adlı ilacın 50 yaş üzerindeki bayanlarda daha fazla etkili olduğunu açıklanırken, meme kanseri ilacı için öyle sanıldığı kadar büyük ücretler ödemeyecek.

Meme kanserinin yayılmak için kişini kemik yapısında değişikliğe yol açtığının bilinen bir gerçek olduğunu ve gerçekten yola çıkılarak hareket edildiğini vurgulayan uzmanlar, iki ilacın aynı anda kullanılmasıyla ameliyat süresine kadar tümörün kaybolduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

Her binlerce kadının yakalandığı meme kanserinde bir devrim niteliği taşıyan bu ilaç, 11 günlük bir kullanım sonrasında tümörde gözle görülür bir küçülme sağlıyor. Kısa sürede bu kadar hızlı tedavi edebilme özelliğine sahip olan ilaç uzmanlarıda şaşırtmış durumda.


Kemik kırılması

257 bayan üzerinde yapılan denemeler sonucunda ortaya çıkan ''Anastrozole'' ilacının yan etkileri arasında bulunan kemik kırılıklarına yol açması kafalarda soru işaretine neden oluyordu. Bunun içinde ilaç üzerinde önlemler almak için çeşitli araştırmalar yapan uzmanlar, bu riski de en aza indirmeyi başardı. Meme kanseri artık sorun olmaktan uzaklaşırken uzmanlar, erken teşhisin önemli olduğunu birkez daha söyleyerek kontrollerin düzenli yaptırılması gerektiğini belirtiyor.


İlgili içerikler;

Meme kanseri belirtileri, tanısı, tedavi yöntemleri ve hemşirelik bakımı

Kanser hastaları ağrı çekmek zorunda mı?


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال