Kış aylarında ortaya çıkan cilt hastalıkları ve tedavi yöntemleri

Kış aylarıyla birlikte soğuk havayla temas eden ciltler, kalorifer, soba, klima gibi ısıtıcılarla ısıtılan ortamlarda daha da hassaslaşıyor ve bu duruma sıcak suyla yapılan banyolar da eklenince cilt problemleri kaçınılmaz oluyor.

Kış aylarıyla birlikte soğuk havayla temas eden ciltler, kalorifer, soba, klima gibi ısıtıcılarla ısıtılan ortamlarda daha da hassaslaşıyor ve bu duruma sıcak suyla yapılan banyolar da eklenince cilt problemleri kaçınılmaz oluyor. Kış aylarında artan cilt hastalıkları hakkında bazı araştırmalar yaptık ve sizin için tedavi yöntemlerini yazdık.



Yağlı egzama

Seboreik dermatit hastalığı, halk arasında yağlı egzama olarak bilinen, cildimizin yağlı bölgelerinde oluşan bir egzama türüdür. Cildin yağ salgısının fazla olduğu bölgelerinde egzamalar meydana gelir ve bu egzamaların sulanması ve kuruması ile kabuk oluşur. Bu kabuklara deride zaten olan mantarlar da eklenerek giderek artan bir kabuklanmaya yol açar. Yüzümüzün T bölgesi denilen kısmında, saç ve kaş diplerinde, erkeklerde bıyık ve sakal diplerinde yada göğüs kıllarının diplerinde sıkça rastlanır. Bu hastalıkta ciltlerinin kuruduğunu düşünen hastalar yağlı kremler uygulayarak daha da artmasına sebep olurlar. Banyoda uzun süre kalmak ve keselenmek cildinizi daha çok hassaslaştırır. Tedavisinde cildin yağını azaltacak sıvı sabun ve şampuanlar öneriliyor. Erkeklerde bu hastalık daha çok görülüyor ve stresinde tetikleyici bir etken olduğu biliniyor. Bu hastalık vücudumuzda bağışıklık bırakan bir hastalık değildir ve her kış aylarında tekrar edebilir.



Sivilce ve siyah nokta artışı

Kışın soğuk ve kuru havayla birlikte cilt sağlığını tehdit eden hava, düşük nem ve kirli havayla birleştiğinde cildinizde yağlanmalar ve kirlenmelere neden oluyor. Bu doğal etkenlerin yanı sıra kışın gelmesiyle birlikte kapalı ortamlarda geçirilen zamanın artması ve ısıtıcıların ısıttığı havayla temasınız cilt sağlığınızı olumsuz etkiliyor. İnsanların kış aylarında daha stresli bir tempoda olması ve depresyona eğilimli olmaları da ciltleri etkileyen faktörler arasında. Bu yüzden günlük cilt temizliğinize önem vermeli ve günlük kullandığınız nemlendiricileri aksatmamalısınız. Nemlendiriciler gözeneklerinizi küçülterek ve doldurarak dışardan gelen tehlikelere karşı kalkan görevi görmektedir.


İlgili içerik:

Kış yorgunluğuna DİKKAT!


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال