İstifra ederken bel fıtığı oldu

İzmir’de yaşayan bir kadın rahatsızlanıp istifra ettiği sırada, ani hareketlerinden dolayı vücudunda oluşan basınç kaybı sebebiyle beli ve sırtının zorlandığı, felç olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı öğrenildi. Aniden ameliyata alınan genç kadın ile ilgili doktorların yaptığı açıklamaya göre, kısa süre içerisinde müdahele edilmezse eğer bel fıtığından dolayı felç kalabileceği belirtildi.

Midesini üşüttü, az kalsın felç geçiriyordu

İzmir’de özel bir eğitim kurumunda öğretmen olarak çalışan Dilek Metin isimli genç kadının, olaydan kısa bir süre önce soğuk algınlığı geçirdiği, midesini üşüttüğü ve bu nedenle istifra nöbetleri geçirdiği öğrenildi. Yapılan açıklamalara göre, istifra ederken, belinde şiddetli bir ağrı ve kasılma hisseden ve hemen doktora başvuran kadının bel fıtığına yakalandığı öğrenildi.

Olay yaşandıktan sonra belindeki ağrı nedeniyle yerinde duramadığını ve doktora başvurduğunu  belirten Metin, daha önce beli ile ilgili bir sıkıntı yaşamadığını, bu durum ortaya çıkınca ağrı kesici kullandığını ancak hala bel uyuşması devam edince bir doktora başvurduğunu belirtti.

Doktorların müdahelesi sonrasında ciddi bir rahatsızlığı olduğunu ve ayak bileğinin felç olma tehlikesine karşın hemen ameliyata alındığını ve kısa sürede böyle bir olay yaşandığı için şaşkın olduğunu açıkladı.


Ameliyatın üzerinden uzun bir süre geçtiğini ve daha iyi duruma geldiğini belirtlen Metin, böyle bir durumla karşı karşıya geldiği için üzgün olduğunu, çevresinden daha önce hiç böyle bir şey duymadığını da sözlerine ekledi.
 
Konuya ilişkin diğer bir açıklama ise Dilek Metin’in ameliyatını yapan doktor Hülagü Kaptan’dan geldi. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Hülagü Kaptan, olayın ilginç bir vaka olduğunu kabul ederken, bel fıtığının riskli bir hastalık olmadığını ve ameliyatla değil de ilaçla tedavi edildiğini, ancak bu olayda ameliyatın tek çare olduğunu ve acilen yapılması gerektiğini vurguladı.


Daha önce de hapşurma gibi nedenlerle bel fıtığı olan hastalarla karşılaştığını ancak istifra nedeniyle bir hastanın ilk defa bel fıtığı olduğunu gördüğünü ve olayın aşırı zorlanma nedeniyle meydana gelebileceğini de sözlerine ekledi.


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال