İltihaplı romatizma (romatoid artrit) nedir? Belirtileri ve tedavisi

İltihaplı romatizma hastalığının belirtileri ve tedavileri nelerdir? Ölümcül etkileri var mıdır?

İltihaplı romatizma hastalığı aslında romatizma hastalığının çeşitlerinden sadece bir tanesidir.

İltihaplı romatizma diğer adıyla romatoid artrit kronik iltihaplı bir hastalıktır. İltihaplı romatizma; küçük eklem kemiklerini, elleri ve ayakları etkilemektedir.


Romatizma hangi sebeplerle olur?

Nedenleri ne yazık ki bugünde tam olarak bilinememektedir. Ancak Gut hastalığı ve akut eklem romatizmasının nedenleri bilinmektedir. Bunların ortaya çıkmasında en önemli faktörlerden biri kalıtsal olması aileden gelebilmesidir. Aynı zamanda yaş, cinsiyet kaza sonucu insan vücudunda oluşan hasarlar da bu hastalığın ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.


İltihaplı romatizma belirtileri nelerdir?

İltihaplı romatizma vücutta özellikle eklem noktalarında iltihap oluşmasına neden olduğu için bu bölgelerde yanma hissinin yaşanmasına ve eklemlerin bölgesel olarak şişmesine sebep olmaktadır.

Eklemlerde yaşanan hassaslık ve aşırı duyarlılık da iltihaplı romatizmanın belirtilerinden bazılarıdır.

Hastalık ilerledikçe bazı bölgelerde deformasyonlar oluşabilir. Bu deformasyonlar daha çok el parmaklarında ve kemiklerde oluşum gösterir. İlerleyen vakalarda deri altında beze şeklinde şişlikler oluşur. Halsizlik ve kilo kaybı görülebilir. Eklemlerde oluşan şişliğin zaman ilerledikçe farklı bölgelere de yayılabilmektedir.

Hastaya teşhis konulmadan önce Hafif ateş, yorgunluk hissi,kilo kaybı damar sertliği gibi bulgularda gözlemlenebilmektedir.

Hastalıkta erken teşhis konulması hastalığın tedavisinde oldukça etkindir. Hastalık kronik olduğu için tedavinin bitmesinden sonra tekrar oluşabilmektedir.


İlgili içerik;

Çocuklarda romatizma ve tedavisi

Adale romatizması nedir? Kış aylarında görülür mü?


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال