İlk dondurulan insan 52 yaşına girdi

Dünyanın dondurulan ilk insanı olma ünvanını elde eden James Bedford tam 50 yıldır cryo tüpü içinde donmuş halde beklemeye devam ediyor.

Dünyanın dondurulan ilk insan olan James Bedford günümüzden tam 50 yıl önce dondurulmak için amacına ulaşmıştı. Böbrek kanseri teşhisi konulan James Bedford ileryecek teknolojiye güvendi. Günün birinde kanser tedavisinin bulunmasını ve dondurulmuş insanların tekrar hayata döndürülebileceği teknolojinin geleceğine inandı. Peki öyle bir şey olabilir mi?


Dondurulmuş insanlar tekrar hayata dönebilir mi?

Bilim, James Bedford’ın tıbben tam olarak ölü olmadığı biliyor. Hiçbir organı bozulmadan 50 yıldır cryo tüpünde buz kesmiş halde bir gün kurtarılacağı günü bekliyor.

Bilim henüz dondurulmuş organları hasar vermeden eski hale getirebilme becerisine sahip değil. Bu deney için James Bedford hiç para vermedi ancak günümüzde amansız bir hastalığa yakalanmış insanlar büyük paralar vererek kendilerini dondurmaktadır.

Bu projenin ismi Cryonics Projesi’dir Bu proje tıbben ölen insanların dondurularak yıllar sonra tıbbın ilerlemesiyle hastalıkların çözümleneceği bir zamanda sağlıklı bir şekilde diriltmesini amaçlayan bir programdır.

Cryonics projesi’nin temel dayanağı 1992 de Amerikalı bir bilim adamının köpek Miles'i yaşarken öldürüp dondurması ve 70 dakika sonra tekrar canlandırması ve köpeğin hiçbir özelliğinin bozulmamasına dayanmaktadır.

1970 lerde popülerlik kazanan bu proje 6 yıl sonra dondurulan insanların çürümeye başlaması ile hayal kırıklığına uğramıştır. Ancak ilk dondurulan kişi olan James Bedford  çürümeden kurtarılmıştır. 1970’lerde kullanılan teknoloji bunun üzerine değiştirilmiş sıvı nitrojen tankı içerisinde dondurulma devam etmiştir.

Günümüzde 230 u aşkın insan tekrar hayata dönecekleri günü bekliyor. Bir çok bilim adamı tarafından umut tacirliği olarak görülen bu proje işe yarayacak mı acaba?


İlgili içerikler;

Çağımızın teknolojisi kablosuz elektrik

Yara izlerini onarabilen teknoloji geliştirildi

Parkinson tedavisinde giyilebilir teknoloji geliştirildi


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال