Hemşirenin sağlık kurumlarına ve kendisine karşı sorumlulukları

Hemşire, kendisinden beklenen görevlerin ve hizmetlerin bütünlüğünü sağlamak için, içinde çalıştığı sağlık kurumuna ve kendini sürekli geliştirmek için kendine karşı sorumludur.

Hemşirenin sağlık kurumlarına karşı sorumlulukları

Hemşire, kendisinden beklenen görevlerin ve hizmetlerin bütünlüğünü sağlamak için, içinde çalıştığı sağlık kurumunun; felsefesini, hedeflerini, standartlarını, politikalarını, ilke ve kurallarını bilmek ve aynı doğrultuda çalışmak zorundadır. Sözü edilen öğelerin belirsizliği durumunda hemşire, kurumun yöneticisiyle kuracağı olumlu ilişki ve iletişimle bu öğelerin belirlenmesi ve uygulamasına katkıda bulunur.

Kurumda araç-gereç ve malzemelerin yerinde, doğru ve ekonomik kullanımını sağlamak hemşirenin kuruma karşı sorumluluklarındandır. Hemşire bu hususlara dikkat ettiği gibi, gerektiğinde bu konularda diğerlerine uyarılarda bulunmakla yükümlüdür.


Hemşirenin kendisine karşı sorumlulukları

Hemşirenin kendisine karşı sorumluluğu belki de en önemli sorumluluğudur. Çünkü hemşire, topluma iyi hemşirelik bakımı sunabilmek için beden ve akıl sağlığını korumada yeteneklerini sürekli geliştirmeli, mesleği ile ilgili gelişmeleri sürekli izlemeli ve bunların uygulamaya aktarılmasında gerekenleri yaparak güven duygusunu geliştirmelidir.

Başından beri söylenilenleri gerçekleştirebilmek için hemşire; kişisel ve mesleki haklarını iyi bilmeli, öz saygısı ve meslek onurunu koruyabilmek için haklarını korumalı ve savunmalıdır. Kendisini ek yük ve stresten koruyarak akıl sağlığını en üst düzeyde tutması meslek hastalıkları ve iş kazalarından korunması, sınırlılıklarını iyi bilmesi, işini iyi planlaması yine hemşirenin kendisine karşı sorumlulukları kapsamındadır.


İlgili içerikler;

Hemşirenin mesleğine karşı sorumlulukları

Hemşirenin topluma karşı sorumlulukları

Hemşirenin hastalarına karşı sorumlulukları

Hemşirenin hemşirelere ve diğer çalışanlara karşı sorumlulukları


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال