Futbol bağımlılığı (fanatizm)

Futbol bağımlılığı bir diğer ismiyle fanatizmi,  ülkemizde de hızla yayılan bir bağımlılık şeklidir.

Sadece ülkemizde değil tüm dünyada da sosyal bir fenomen olarak ortaya çıkan futbol kitleleri peşinden koşturmaktadır. Aslında futbol sadece bir oyundur. Futbolun oyun olduğunu unutan bazı kişiler rakip takım oyuncularını, taraftarlarını adeta bir düşman olarak görmeye başlamış oluyorlar.

Oyundan savaşa geçiş

Aslında futbol izlemesi de keyifli oynaması da keyifli, yorumlaması da keyifli bir oyundur. Ancak futbol fanatikleri  belirli bir aşamadan sonra kaybetmeyi gururlarına yedirememeye başlıyor. Sırf kız istemeye gele kişi farklı takımlı diye kızını vermiyor. Sadece belirli bir taraftar grubunu traş eden berberler var. Kaldığı semtte yaşayanların çoğunluğu farklı takımı tutuyor diye semtini değiştirenler var.. Bu ve buna benzer örnekler ayrımcılık yaratmakta ve bir oyunu savaşa dönüştürmektedir.

Futbol ne yazık ki kendisine bağımlı haline getirmeye çalışan bir endüstri oldu. Alkol , kumar, esrar gibi kötü alışkanlıklara nasıl bağımlı olunuyorsa futbola da o şekilde bağımlı olunmaya başlanıyor. Milyon dolarlar dönen futbol endüstrisinde sırf takımı başarılı olsun diye çoluk çocuğunun rızkını kulübe bağışlayanlar da futbolun oyun olduğunu unutuyorlar.

Stadyumlara çocuğumu neden götüremiyorum?

Günümüzde ne yazık ki stadyumlara eşiniz ve çocuğunun ile gönül rahatlığı ile gidemiyorsunuz.  İşler iyi giderken tribünler şen şakrak ancak işler kötü gidince belki sadece bir terörisin yapabileceği araba yakmak hakeme bıçak fırlatmak, gibi adam öldürmeye teşebbüs olarak nitelendirilebilecek suçları işleyebiliyorlar. İşte bu yüzden ne yazık ki stadlarda çok fazla çocuk göremiyoruz.

Stadyumlarda terörü nasıl engelleriz?

Aslında stadyumlarda terörü önlemek için haliz hazırda sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun bulunmaktadır.

  • Artık stadlara girişte passolig uygulaması altında herkesi kendi ismiyle bilet alacak.

  • Stadyumlarda çoğu yere güvenlik kamerası konulmaktadır.

  • Her hangi bir hataya karşı bu suçların tekrar işlenmemesi adına ağır cezalar getirilmektedir. Suçu işleyen kişi stadlardan bir ömür boyunca uzak kalabilmektedir.

KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال