Diş tedavisinde lazer uygulamaları

 

Yeni dönem trendi olarak adlandırılan lazer uygulamaları, acısız, ağrısız ve anestesi uygulamaya ihtiyaç duymadan kısa sürede gerçekleştirilen bilen tedavi metodudur.


Lazerli iyileşme süreci nasıldır?


Lazerli muayene esnasında dişe hiçbir temas ağrı ya da basınç hissedilmediği için hastaya daha rahat bir iyileşme süresi sunulmaktadır.


Çocuklarda ve bazı büyüklerdeki diş hekimi korkusunun da önüne geçebilecek bir tedavi şeklidir.


Ağız ve diş sağlığı açısından hangi tedavilerde uygulanabilir?


Lazer yöntemi ile ağız ve diş sağlığı alanındaki bilinen neredeyse her işlem yapılabilmektedir. Diş beyazlatmadan, implant cerrahisine, diş çürüğünden, diş eti hastalıklarının tasarımına kadar, hatta kanal tedavisine kadar çoğu işlem için uygulanmaktadır.


Lazerle tedavi hızlı bir işlem midir?


Lazerin diş tedavisindeki kullanılması durumu son derecede hızlı bir yöntemdir. Tedavi öncesinden hekim ve hasta için özel bir hazırğa gerek yoktur. Hastalar tedavi öncesinde olduğu gibi tedavi sonrasında da yemek yiyebilirler. Lazerle tedavi işleminde sağlam bölgelere zarar vermeden sadece hastalıklı dokular tedavi edilmektedir.


Şimdi sert doku tedavisinde de uygulanmaktadır!


Lazer ile muayene diş hekimliğinde ilk olarak ağız içi yumuşak dokuların tedavi ile başlamıştır. Şimdi ise sert dokular da tedavi edilmektedir. Bunlara örnek olarak, çürük, diş taşı ve kemik kaldırma gibi operasyonlar başarıyla yapılmaktadır.


Anestezi ihtiyacını ve bekleme süresini ortadan kaldırıyor!


Diş tedavisinden korkmanın ana sebeplerinden biri titreşim tedavi aşamasında titreşim oluşması ve ses çıkmasıdır. Lazer kullanılarak yapılan tedavilerde ise dişe dokunulmadan tedavi uygulandığı için bu tür sıkıntılar olmamaktadır. Bunlarında dışında en önemli diğer etmenlerden bir tanesi anestezi kullanılmamasıdır. İşlemlerin anesteziye ihtiyaç duyulmadan yapılması iğne korkusunu ve uyuşma için bekleme gereğini ortadan kaldırmaktadır. Böylece diş tedavisi süresi de kısaltılmış olur. Buna ek olarak yapılan işlemin başarısı lazerin aynı zamanda dezenfeksiyon etkisiyle artmaktadır. 


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال