Sık sık hasta olmaktan nasıl kurtulurum?

Sık sık hasta olmaktan kurtulmanın en kolay yollarından bir tanesi bağışıklık sistemini düzenleyici etki sağlayan vitamin depolarını doldurmaktır.

Hangi vitaminleri hangi besinlerden alabilirim?

  • Narenciye

Listede ilk sırada olan narenciye ürünleri halk tarafından çokça bilinen ürünlerdir. Örneğin, portakal, mandalina, greyfurt, limon gibi narenciyelerdeki c vitamininden dolayı tüketilmelidir. C vitaminin en önemli etkilerinden bir tanesi kandaki akyuvar üretiminin hızlanmasına neden olarak bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

  • Ispanak

Özellikle 90!lı yıllarda çocukluk dönemini geçirmiş kişiler ıspanağın yararını Temel reis adlı çizgi filmden almışlardır. Ispanakta C vitaminiyle birlikte bol bol karoten ve antioksidan bulunmaktadır. Vücudun direncini arttıran bu maddelerden faydalanılması  için ıspanağı mümkün olduğunca az pişirmek  gerekiyor.

  • Kırmızı biber

Yukarıda bahsedildiği gibi narenciye ürünlerinin yüksek miktarda c vitamini içerdiği bilinmektedir. Ancak kırmızı biber portakaldan bile daha fazla c vitamini içermektedir. Ek olarak karoten de içermektedir.

  • Brokoli

Sağlıklı yiyecekler hep böyle tatsız tuzsuz mu olur demeyin! Brokolinin güzel pişirildiği durumlarda tadının gayet güzel olabileceğini belirtmek isteriz. Brokoli içerisinde A vitamini, C vitamini, E vitamini, antioksidan, lif bulunmaktadır. Yani brokol, yenilebilecek en sağlıklı yiyeceklerden bir tanesidir.

  • Papaya

Ülkemizde çok yaygın olmasa da tüketilen papaya içerisinde c vitamini, potasyum,  B vitamini ve sivilce ile iltihaplanmayı önleyen papain enzimi de bulunmktadır.

  • Yeşil çay

Aslında yeşil çay da, siyah çay da bol bol antioksidan ile dopdoludur. Ancak  yeşil çayı siyah çaydan ayıran özellik, siyah çayın demlenmesi sırasında kaybolan güçlü ECGC antioksidanının, yeşil çayda kaybolmamasıdır.

  • Yoğurt

Yoğurdun içerisinde  bulunan yararlı kültür bakterileri, hastalıklarla savaşmak adına birebir askerlerdir. Ayrıca çok  miktarda bulunan D vitaminini de tercih edilmesi adına önemlidir.

  • Badem

E vitamini, grip ve nezle ile savaşmak için C vitaminine destek özelliği görür. Ama, genel olarak bağışıklık sistemini korumakta E vitamini olmazsa olmazdır. Günde bir avuç badem yiyerek, gündelik E vitamini ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال