Bebek bakımında müziğin mucizevi etkisine tanık olun

Yapılan çalışmalar sonucunda bebek daha anne karnında iken bile müziği hissetmektedir. Bebek anne karnındayken 6. Aydan itibaren çalan müziğe ve seslere tepki vermektedir. Doğumdan sonra anne karnındaki dinletilen müzikleri duyduğunda hatırladığı ve heyecanlandığı görülmektedir.

Hangi müzikleri tercih etmeliyim?

Tercihiniz klasikten yana olsun Bebeğinizin, hamileliğinizin 6. Ayından  itibaren dışarıdan gelen sesleri duyabildiğini unutmayın. Eğer bebeğinize müzik dinletmek istiyorsanız; yumuşak, hafif müzikleri tercih etmeniz gerekir. Bebeğinizin kalp atışlarına en uyumlu olan müzik ise klasik müziktir. Sert ve çok sesli müzikler bebeğinizin kulağına zarar verebilir. Bebeğinizin hangi müziklerde ne tür davranışlar sergilediğini gözlemleyin; rahatladığı müzikleri belirleyin ve sıklıkla bu müzikleri kullanın.


Müzik bebeğime nasıl etki eder?

Yapılan birkaç tane araştırmaya örnek verecek olursak Brahms dinletilen prematüre bebeklerin daha çabuk geliştiklerini ortaya çıkarmıştır.  Diğer bir araştırmaya göre klasik müzik dinletilen bebeklerde psikolojik, bilişsel ve bedensel gelişimlerine birçok olumlu etkiye sahip olduğunu işaret etmektedir.

ABD bilim adamlarının prematüre bebekler üzerinde yaptıkları araştırmada klasik müziğin bebeklerde iştahı açtığı, bebeklerin daha çabuk büyüdüğü ve bebeklerin ilk yıllarında stresten daha çabuk kurtulduğu görülmüştür.


Klasik müzik bebeklerde zeka seviyesinde gelişme meydana getirir mi?

Evet. Yapılan araştırmalara göre klasik müzik dinletilen bebeklerde diğer bebeklere oranla IQ seviyesinde 5 puanlık bir fark görülmüştür.

Müzik dinleyen bebeklerde hareket kabiliyeti eşlik hareketleri sebebiyle küçük kas ve büyük kas gelişimi hızlanmaktadır.

Bebeklerde elbise giydirirken veya yemek yedirirken bile rahatlatıcı şarkılar mırıldanmak bebeğinizin içerisinde o hırçın tavrı alır. Zaten Anadolu kültüründe ninni ağırlıklı bir müzik duygusu vardır.


Kulak ve dil gelişimine etkisi

Müzikle büyüyen çocuklar, kulak ve dil gelişimlerinde hızlı bir ilerleme gösteriyor. Özellikle annenin bebeğine bakarak melodili şarkılar söylemesi, çocuğun dil gelişimini çabuklaştırıyor.


İlgili içerikler;

Bebek mamaları ne kadar sağlıklı?

Ani bebek ölüm sendromu riski hemşirelik bakımı

Hekim çift bebeklerine bez yerine, doğrudan tuvalet eğitimi verdi


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال