Anne karnından dünyaya müzik

Günlük hayatın temposuna kendinizi kaptırdığınızda unutsanız da müzik aslında yaşamın her anında ve aşamasında sizinledir.


Yürütülen pek çok bilimsel araştırma, bebeklerin henüz anne karnındayken sesleri birbirinden ayırt etmeyi öğrendiğini, çevreden gelen seslerin onları fiziksel ve ruhsal olarak etkilediğini ortaya koymuştur. Çocukların büyüme ve gelişim sürecinde de müziğin etkisi azımsanamayacak kadar fazladır. Çocuk ve ergenlerin ruhsal gelişimleri söz konusu olduğunda pek çok yeni yaklaşımın öne çıktığına şahit olmuşsunuzdur.

Bu yeni yaklaşımlar arasında en çok öne çıkanlardan biri de müzik terapisiyle tedavidir. Dünyada uzun bir süredir faydalanılan bu terapi seçeneğinden artık siz de faydalanabilirsiniz çünkü Türkiye’de de müzik terapistleri sağlık alanında hizmet verecekler.



Modern zamanlarda müziksizlik

Özellikle büyük şehirlerin karmaşası ve beyaz yaka hastalıkları olarak tabir edilen çeşitli kas ve iskelet rahatsızlıkları, ruhsal hastalıklar gün geçtikçe daha fazla bireyin benzer rahatsızlıklarla doktorların kapısını aşındırmasına sebep oluyor.

Eğer siz de özellikle büyük şehirlerden birinde yaşıyorsanız, hayatınızın bir döneminde mutlaka baş ağrısı, sırt ve bel ağrısı, anksiyete, kronik yorgunluk ve uykuya dalmada güçlük çekme gibi rahatsızlıkların birinden muzdarip olmuşsunuzdur. Peki bu gibi durumlarda çareyi nerede aradınız? Saydığımız rahatsızlıkların çözümü genellikle doktorların da yönlendirmesiyle çeşitli ağrı kesici ve anti depresan ilaçların kullanımında aranıyor.

Artık müzik terapistlerinin sağlık alanında hizmet verecek olması, bu ilaçların kullanımının azalmasında da önemli bir rol oynayacak. Sanat terapilerinin bir alt dalı olarak kabul edilen müzik terapisi, psikiyatri ve psikoloji gibi dalların işbirliğiyle destekleyici ve tamamlayıcı bir tedavi yöntemi olarak kabul edilmektedir.



Yaşam kalitenizi arttırın

Müzik terapisi sadece belli bir yaşa ya da kesime hitap etmiyor, pek çok kullanım alanı var ve farklı yaş gruplarına farklı çözümler sunuyor. Özellikle müzik alanında ya da psikoloji alanında eğitim görmüş uzmanlar, pek çok ek eğitim ve sertifika programıyla bu alt dalda uzmanlaşarak size en uygun tedavi seçeneklerini sunabiliyorlar. Siz de müzik terapisti olarak adlandırılan bu uzmanların sağlık alanında verdiği hizmetlerden yararlanarak yaşam kalitenizi arttırabilirsiniz.


İlgili içerikler;

Emziren annelere 5 altın öneri

Kış aylarında anne adaylarına sağlık önerileri

Annelerin bebek bakarken yaptığı 16 geleneksel hata


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال