Ağrısız doğum hayaldi gerçek oldu!

Ağrısız doğum her annenin dilediği bir teknolojidir aslında. Peki böyle bir şey mümkün müdür?

Anne adayları 9 ay boyunca hatta daha çocuk düşünce aşaması iken bile doğum yönteminin nasıl olacağını ağrısının ne seviyede olacağını düşünür. Normal doğum yapmak isteyen çoğu kadının adeta kâbusu olan normal doğum sancıları, artık doğumun katlanılması gereken bir kısmı değil. ‘Epidural anestezi’ adı verilen yöntem ile normal doğum, ağrısız ve uyanık olarak yapılabilmektedir.

Anne bebeğin doğum anına tanık olabiliyor!

Doğumun süresinin uzunluğu ve yaşattığı ağrı düşünüldüğünde normal doğum yapmaktan çekinmemek gerekmektedir. Çünkü Artık ağrısız normal doğum yapılabilmektedir. ‘Epidural anestezi’ adındaki yöntemde; annenin sadece bel ve belden alt kısmı uyuşturulmaktadır ve bu şekilde doğum yapan anne, etrafında olup bitenleri, özellikle bebeğin doğumunu görme şansına sahiptir. Konforlu bir ameliyat sağlayan bu anestezi yöntemi ile  ayrıca doğum işlemi sırasında bebeğe hiç ilaç verilmediğinden bebeğin yaşamsal fonksiyonları da korunmaktadır. Doğumun hangi yöntem ile yapılacağına anne adayını takip eden doktorun karar vermesinin gerekmektedir. Epidural anestezi ile uygulanan normal doğumun hastalar için bir avantajı da zor doğum olasılığı durumunda hastanın sezaryene alınması ve bu ameliyat için ek bir anestezi uygulamasına gerek olmamasıdır. Ancak kanama pıhtılaşma sistemi bozukluklarında, şiddetli sistemik hastalığı olanlarda, enjeksiyon bölgesinde yara veya enfeksiyonlar olduğunda ve hamile  bu yöntemi istemiyorsa anne adayına bu yöntem uygulanmaz” dedi.

“Epidural anestezi kalıcı bir hasara yol açar” diye yanlış bir düşünceye kapılmayın!

Epidural anestezi uygun şartlarda  ve ehil ellerde yapılırsa kalıcı felç riski yok denecek kadar düşüktür. Anne adayında ek hastalıklar, anatomik anomaliler, doğuştan damarsal patolojiler bulunması gibi hallerde felç ve diğer komplikasyonların riski artabilir. Ancak anne adayının doğum öncesinde iyi bir değerlendirmeden geçmesinin ardından tüm riskler ortadan kalkar ve hem anne hem de bebek için konforlu bir doğum gerçekleşir.

KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال