Adale romatizması nedir? Kış aylarında görülür mü?

Tıp dilinde “fibrozit”, halk dilinde ise adale romatizması olarak bilinen romatizma şekli vücut ve kas sisteminde meydana gelmekte; ayrıca orta yaşlı insanlarda sıklıkla görülmektedir. Adale romatizmasının tedavisi kolay değildir ve bir kere böyle bir hastalık edindikten sonra tedavisi uzun yıllar sürmektedir.

Romatizma eklem, sinir ve kas sistemini etkileyen bir hastalık türüdür. Tıp dilinde “fibrozit”, halk dilinde ise adale romatizması olarak bilinen romatizma şekli vücut ve kas sisteminde meydana gelmekte; ayrıca orta yaşlı insanlarda sıklıkla görülmektedir. Adale romatizmasının tedavisi kolay değildir ve bir kere böyle bir hastalık edindikten sonra tedavisi uzun yıllar sürmektedir. İnsanlar için büyük problemlere neden olan adale romatizması günlük yaşamı zorlaştırmaktadır.

Sürekli yaşanılan kas ve eklem ağrıları, uykusuzluk ve yorgunluk hissi, baş ağrısı ve halsizlik, ellerde ve kollarda karıncalanma, kulak çınlaması, gözlerde yaşanılan kızarıklık, vücutta yaşanan kasılmalar adale romatizmasının belirtileri arasındadır. Adale romatizması tedavi edilebilir; ancak özel bir bakım gerekmektedir.

Kişi her şeyden önce kendine dikkat etmeli ve özellikle kış aylarında sıkı giyinerek üşütmemeye özen göstermelidir. Terleme durumlarında terli çamaşırlarla oturulmamalı ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı da tedbirli olunmalıdır. Çünkü bu hastalıkta vücut direncinin yüksek olması oldukça önemlidir. Bu yüzden vitamin açısından kişi dengeli beslenerek vücut dürencini düşürecek bir yaşam tarzını benimsememelidir. Tüm bu sebeplerden dolayı adale romatizması kış aylarında görülmektedir.

Soğuk algınlığı gibi olumsuzlukların yanı sıra genetik özellikler ve ağız-diş sağlığının yerinde olmaması da adale romatizmasını tetiklemektedir.

Adale romatizmasının birbirinden farklı evreleri mevcuttur. Bu hastalıktan kısa sürede kurtulmak için erken teşhis ve sonrasında doktorun verdiği talimatlara sıkı sıkıya uymanız gerekmektedir. Bu hastalıktan kurtulma aşamasında en önemli şey kişinin kendisine bakarak düzenli istirahat etmesidir. Yukarıda da bahsedildiği gibi kış aylarında adale romatizması görülmektedir. Bu yüzden de soğuk havalardan uzak durulmalıdır.

Adale romatizmasından kurtulma döneminde spor yaparak sağlıklı yaşama zemin hazırlamak da büyük önem arz etmektedir. Bir fizyoterapist eşliğinde yapılan spor programı sonrasında ağrılarınızı azaltabilir ve daha kaliteli bir yaşam sürebilirsiniz. Ayrıca düzenli masaj yaptırarak da bu dertten kolaylıkla kurtulabilirsiniz.  Adale romatizması diğer romatizmalar gibi tehlikeli ve önemlidir. Çünkü başka hastalıkları da tetiklemektedir. Bu öneriler dışında bu hastalığa sahip olan kişiler kısa sürede bir doktora görünmelidir.


İlgili içerikler;

İltihaplı romatizma nedir? Belirtileri ve tedavisi

Çocuklarda romatizma ve tedavisi 


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال