Kışın kullanılacak doğal bitki çayları

 

Kışın soğuklardan korunmak için insanlar geçmişten beri farklı yöntemler bulmuşlardır. Bu yöntemlerden biri de, doğanın bize sunduğu bitki çaylarıdır. Biz de bu yazımızda aşağıda birbirinden lezzetli ve sağlıklı kışın kullanılabilecek doğal bitki çayları tanıtmaya çalıştık.

1.Papatya Çayı

Papatya güzel bir bitkidir ve bu bitkinin  çayı hem yararlı hem de lezzetlidir. Papatya çiçeği açmadan önce toplanarak kurutulur ve günün her vaktinde içilebilir fakat sabahları aç karnına içilirse daha faydalı olur. Papatya çayının bir çok faydası vardır bunlardan birkaçı;  iştah açıcıdır, idrar söktürücüdür, yatıştırıcı ve sakinleştiricidir. İltihaplara ise çok iyi gelir, bakterileri öldürücü özelliğe sahiptir.

2.Nane Çayı

Nane kolay yetiştirilen bir bitkidir ve kokusu çok hoştur bu bitkinin, çayı ise çok faydalıdır. Bu çayın faydalarına gelecek olursak; gaz söktürücüdür, bulantıyı giderici özelliğe sahiptir, mide ağrılarına birebirdir ve  ağız kokusunu önlemektedir. Doğal bitki çayları konusunda en değerli bitkiler

3.Melissa Çayı

Melissa çayı müthiş bir çaydır. Fydalarını saymakla bitmez, özellikle kadınların bir numaralı gözdesidir. Bunun nedeni ise zayıflatıcı çaylar arasında yer almasıdır. Gelelim diğer yararlarına; melisa çayı huzur verir, stresi önleyicidir, gaz söktürürcüdür, balgama, sedef hastalıklarına, baş ağrısı , migrene ve hazımsızlığa iyi gelir.

4.Ihlamur

Ihlamur çayını bilmeyen yoktur herhalde. Büyüklerimiz, hastalandığımızda ilk bu çayla yardımımıza koşardı. Kışın tüketilebilecek çaylar arasında üst seviyelerde yer alan bir çayımızdır. Çoğumuz bu çayın faydasını bilmeyiz ama sürekli tüketiriz. Şimdi gelin bu efsane çayın faydalarına göz atalım. Öncelikle bu çay soğuk algınlığına çok iyi gelmektedir. Bnu hepimiz çok iyi biliriz. Bunun dışında bilmediğimiz çok önemli özelliklere sahiptir. Kan dolaşımını hızlandırır, sinirleri rahatlatır ve yatıştırır, idrar söktürücüdür böbrekleri ve bağırsakları temizler, sindirime yardımcı olur , uykusuzluğu giderir, terletir ve bu sayede vücudumuzdaki zararlı maddelerin vücüdumuzdan uzaklaşmasına yardımcı olur. Son olarak romatizmaya ve gut hastalığına çok iyi gelir.

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال