Yağ oranınızı ölçmek için teknikler

 

Sağlıklı bir yaşam sürmek için vücudumuzun kilosunu ve yağ oranlarını sürekli olarak kontrol altında tutmalıyız. Genel olarak bu işlemi yapabilmek için birçok teknik bulunmaktadır. Vücut yağ oranı nasıl ölçülür sorunuza cevap verebilecek bu uygulamalar sayesinde kendi sağlığınızı ve kilonuzu dilediğiniz gibi kontrol altında tutabilirsiniz. Aşağıda yer alan teknikler ise sizlerin sağlıklı bir yaşama erişmesini kolaylık sağlayacaktır.

Gözlem Yaparak Ölçmek

Tamamen ilkel ve basit bir yöntemdir. Bunun için kendinizi gözlemlemeniz ve vücudunuzu iyi tanımanız gerekmektedir. Bu sayede de kolay vücut yağ oranı hesaplama konusunda başarılı bir yol izlemiş olacaksınız.

Vücut Yağ Oranı Tartısı

Su miktarı ile paralel bir ölçüm olarak değerlendirilmektedir. Vücudunuza verilen çeşitli elektrik sinyalleri ve akımı ile yağ oranınızı ölçmektedir. Günümüzde bu yöntemi genelde diyetisyenler kullanmaktadır. Ölçüm sırasında sunmuş olduğu rakamlarda hata payı neredeyse sıfır ve teknikler arsında da en güvenilir ölçüm olarak lanse edilmektedir.

Vücut Yağ Kaliperi

Can acıtıcı bir yöntem gibi düşünülse de hata payı yalnızca %2’dir. Yağın fazla olduğu bölgelerde eliniz ile derinizi çekerek kaliperinin içerisinde yerleştirmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında ise ölçüm başarılı bir şekilde tamamlanmış olacaktır.

Vücut yağ oranı hesaplama uygulamaları

Yağ oranı hesaplamak için teknikler arasında yer alan uygulamalar, kolay kullanımı ile beklentilerinizi başarılı bir şekilde karşılamaktadır. Genel olarak bu uygulamalar sizlerin gün içerisinde aldığı kiloyu bile hesaplayarak sizlerin daha iyi bir yaşam sunmasını sağlamaktadır.

Vücut Kitle İndeksi

Vücudunuzda oluşan yağ oranını hesaplamak için kullanılan en kolay yöntemlerden biridir. Boyunuza ve kilonuza göre bilgileri girdikten sonra yaşınızı da yazarak işleme devam ediyorsunuz. Bu sayede de yağ oranınızı ölçüyorsunuz. Günümüzde bu yöntem birçok internet sitesi ile sizlere sunulmaktadır.

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال