Soğuk havalar kalp krizine neden oluyor!

Kış mevsiminde havalardaki dengesiz değişimler özellikle kalp rahatsızlığını olumsuz etkileyebiliyor.

Soğuk hava spazm etkisi yarattığı için, daha öncesinde kalp rahatsızlığı olduğu bilinmeyen insanlarda bile göğüs ağrılarını tetikleyebiliyor.

Kış aylarında daha ölümcül bir hal alan kalp krizinin sebebi olarak, soğuk havanın uyardığı damardaki büzülme, spazm ve kışın hareketliliğin azalması gösterilebilir.

Bilimsel araştırmalara göre ise kış aylarında, yaz aylarına göre tam 3 katı daha fazla kalp krizi görüldüğü bilinmektedir.

Kalp krizi önlemek için ne yapılmalı?

Öncelikle kış aylarında fazlaca tüketilen turşudan başlayalım. Evet turşudan başlamak biraz ilginç gelebilir, fakat turşunun içerisinde bulunan tuz tansiyonunu yükseltir, bu da kalp krizi geçirme olasılığını arttırır. Bu sebeple turşu tüketmek isteseniz bile tuzla yapılan turşulardansa, sirke ile yapılan turşuları tercih etmeniz önerilir.

İkinci olarak meyve tüketimi. Özellikle kivi ve muz. Kalp hastaları, bağışıklık sistemini güçlendirmek için doktor tavsiyesi ile vitamin desteği almalıdırlar. İdrar söktürücü kullanan kalp hastaları, potasyum bakımından zengin olan muz ve kiviyi rahatlıkla tüketebilirler.

Üçüncü olarak ise; spor ve egzersiz. Kış aylarında soğuk havalardan dolayı dışarı çıkmak istenilmez. Fakat günlük yürüyüş de mutlaka yapılmalıdır. Eğer mümkünse açık havada ve egzoz dumanının olmadığı bir yerde 30-40 dakika tempolu yürüyüş yapılmalıdır. Her gün evin koridorunda yapılacak 20-30 dakikalık yürüyüşler sizin için faydalı olacaktır. Dikkat etmeniz gereken tek şey var, o da tempolu yürümek!

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال