Terör saldırılarında yaralananlar mağdur olmayacaklar

Sağlık Bakanlığı, terör saldırılarında yaralanan sivil ve askerlerin tedavisinde sorun çıkmaması ve herhangi bir aksaklık yaşanmaması için valilikleri ve hastaneleri ve uyardı.


Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın talimatıyla gönderilen sirkülerde, terör mağduru ve bu mağdurların yakınlarıyla ilgilenilmesi istenildi. Sağlık Bakanlığı, terör saldırılarında yaralanan sivil ve askerlerin tedavisinde sorun çıkmaması ve herhangi bir aksaklık yaşanmaması için valilikleri ve hastaneleri ve uyardı. Terörden dolayı mağdur olanlara, sağlık kuruluşlarında terör mağduruna öncelik tanınması istenirken, yakınlarının da beslenmesinden konaklamasına  ve psikolojik desteğine kadar her türlü imkanın sağlanması için talimatı verildi. 

Sirkülerde, sağlık kuruluşlarında terör mağduru halkımız için il sağlık müdürlükleri başta olmak üzere Sağlık Bakanı Profesör Doktor Recep Akdağ tarafından talimatlar ilgili birimlere gönderildi. Sirkülerde, “Devletimizin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü, halkımızın can ve mal güvenliğini ve demokrasiyi hedef alan her türlü terör faaliyeti sebebiyle çıkan olaylarda yaralanan vatandaşlarımızın tedavilerinin sürdürüldüğü sağlık kuruluşlarında, hasta ve hasta yakınlarının mağduriyet yaşamaması amacıyla dikkatli olunması ve her türlü kolaylığın sağlanması gerekmektedir” denildi.

Yeni dönemde de genel olarak cepten sağlık harcamalarının azaltılacağını belirten Bakan Akdağ, TBMM'de ki konuşmasında ayrıntıları şöyle açıkladı: Önce koruma sonra tedavi başlığı altında sağlıkta dönüşümün ikinci dönemi başlayacak ve hastalık yerine sağlığa yatırım yapılacak.

5 yıl sürecek 2017-2021 stratejik planı ve eylem planı hazırlandı ve bu plan 2017 yılının ilk çeyreğinde açıklanacak. Sağlık kuruluşlarında terör mağduru vatandaşın ve diğer cebinin yanmayacağını belirten Akdağ, yeni dönemde cepten sağlık harcamaları azaltılacağını söyledi ve buna ek olarak özelde fark alınmayan hizmetler listesine kanser cerrahisi ve benzeri durumlar da dahil edilecek.

Acil vakalar ve yoğun bakım tedavileri ile diğer belirlenmiş teşhis ve tedavi uygulamalarında özel hastanelerde ilave ücret alınmaması gereği yakın takip edilecek ve Özel hastane farkları azaltılacak. Sağlıklı yaşam merkezleri oluşturacağını belirten Akdağ, Sağlıklı yaşam merkezlerinde, hareketsizliği önlemek için kişiye özel egzersiz uygulama eğitimi verilecek. Herkesin bir diyetisyeni olacak. Diyetisyen rehberliğinde sağlıklı beslenme alışkanlığı önerilecek. Merkeze gelen sigara tiryakilerine, doğrudan danışmanlık yapılacak ve yakın takiple izlenecek. Alkol ve madde bağımlılarının takibi sağlanacak. Sağlık merkezlerinde; kanser taramaları, evde sağlık hizmetleri, laboratuvar, görüntüleme hizmetleri, kadın ve çocuk-ergen sağlığı ile psikososyal destek hizmetleri de verilecek.


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال