Şeker hastaları artık parmak delmek zorunda değil

Şeker hastalarının kan şekeri ölçümü için parmaklarını artık lansetle delmelerine gerek bırakmayan yeni icat.


Diyabetle yaşamak zorunda kalan hastaların en çok canlarını sıkan zorunluluklardan bir tanesi defalarca parmaklarını delmek zorunda kalmalarıdır. Her parmak delmede hasta acı hissetmektedir. Ancak günümüzdeki teknolojinin gelişmesi ile artık hastaların böyle bir acıyı çekmek zorunda kalmayacak.

Kan şekerin rutin olarak ölçülmesi he tip1 diyabet hem de tip 2 diyabet açısından zorunlu bir testtir. Kan şekeri ölçümü için alınacak kan genellikle parmak ucundan alınmaktadır. Özellikle tip1 hastalarına yapılan yoğun insülin tedavisi yüzünden bir günde defalarca ölçüm sağlanmaktadır.

Şeker takibi açısından parmak delme zorunluluğunu ortadan kaldıran flash glukoz takip sistemi artık Türkiye’de de yaygınlaşmaya başlamıştır.

Tedavi açısından olumlu bir gelişme

Düzenli bir şekilde glokuz takibi olan hastaları için diyabet takibi açısından önemli bir durumdur. Parmak delme olayının ortadan kalkmasının ardından ölçüm sıklığı ve konforu da o derecede artacağı için hastaya tedavi olmayı daha kolay hale getirmektedir.

Çocuk hastaların gözü korkmayacak

Parmak delmek büyüklerin yanı sıra küçük diyabet hastalarının da canını sıkan bir durumdur. Çocukların %45'i parmak delmenin zorluğundan, %30'u acıdan, %14'ü de utanma sebebiyle bu yöntemi zor bulmaktadır.

“Okutsamda okutmasam da değerlerim kayıt ediliyor.''

Günde 15-20 kez şeker takibi yapmak ve parmaklarını delmek zorunda olduğunu söyleyen bir diyabet hastası deneyimlerini anlatırken bu cihazın kendisini çok rahatlattığını söyledi, “Sensör 15 dakikada bir okutsam da okutmasam da kan şekeri değerlerimi hafızaya kaydediyor. Sensör sürekli ölçüm yaptığı için ve kaydettiği için , gece uyurken ya da maç sırasındaki kan şekeri sonuçlarımı da sonradan görüp inceleyebilmem mümkün” diye konuştu.

İnsülin tedavisinde halen parmak delmek şart!

Halen cihazın verdiği değerler açısından güvenilirlik açısından kesin bulgular vermediği için Şekeri, bire bir cilt altı dokudan ölçen bu cihazın hemen hemen kandaki değerle aynı olduğu ortaya çıkmasına rağmen, uzmanlar insülin tedavisi yapılacağı zaman parmaktan kan şekeri ölçülmesini tavsiye ediyorlar.

KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال