Saç dökülmesi neden olur? Dökülmeden önce tedavisi var mıdır?

Daha çok erkeklerin başına gelen saç dökülme problemine dökülmeden önce bir çare bulabilir miyiz?

Daha önceki makalelerimizde  saçlarımız döküldükten sonra saç ekimi nasıl yapılır? Konusunu ele almıştık. Bu makalemizde ise saçlarımız dökülmeden neler yapabiliriz? Saçlarımız döküldükten sonra bu şekilde yaşamaya nasıl alışırız? Tıpta yeni gelişmeler var mı bunları ele alacağız?

Saçlarımız neden dökülür?

Şaç dökülmesinin birçok nedeni vardır. Bunları aşağıdakiler gibi sıralayabiliriz.

Erkek tipi saçın dökülmesi

En sık görülmekte olan saç dökülme şeklidir. Genellikle genetik faktörlerden ve erkeklik hormonunun azalması sebebiyle görülen doğal bir durumdur . Bu bir hastalık değildir. Çok sayıda uygulanabilen topikal tedavi ile veya ilaçlarla tedavisi gerçekleştirilebilir. Saç ekimi kesin çözümdür.

Saçkıran:

Bu tip saç kayıpları para büyüklüğünde olur. Daha çok sıkıntı ve stresten kaynaklanan bir durumdur. Çeşitli topikal ve sistemik tedavilerle veya psikolojik destekle tedavisi mümkündür.

Kansızlık yüzünden:

Demir eksikliği olan kişilerde saçlar dökülebilir. Bazen B12 ve folik asit eksikliği ile de saç dökülebilir. Bu eksiklikleri tamamlayınca tedavi mümkün olur.

Kemoterapi, yüksek ateşli ağır enfeksiyon hastalıkları, hızlı diyetler gibi daha birçok nedeni vardır.

Saçlarımız döküldükten sonra bu şekilde yaşamaya nasıl alışırız?

Tabi öncelikle saçı geri getirmek için kuaför eczacı  veya televizyon programları gibi yöntemler yerine bir uzman doktora başvurup saç dökülmesinin nedeni bulunmalıdır.

Saç dökülmesine çözüm bulamadıysanız psikolojik bir destek alabilirsiniz. Saçınız olmadan da o duruma uygun kıyafetler veya sakal tarzları geliştirebilirsiniz. Saç dökülmesini zorunlu birşeyden ziyade tarz meselesi olarak görebilirsiniz

Size bir iyi haber de bizden! Kellik tarih oluyor!

Saç dökülmesinin sonucunda oluşan kellik tarihe karışmak üzere

İki japon şirketinin kök hücrelerden saç folekülü üretme deneyi başarı ile sonuçlandı.

Bu kök hücre yöntemi ile Kyocera ve Organ Technologies, ortak çalışmaları sonucu yenilikçi bir kellik tedavisinin üzerinde çalıştıklarını ve bu yöntemin 2020 yılında ticari anlamda kullanılabileceğini düşünmekteler.

KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال