Kimyasal ilaçlardaki bitkiler

Birçok ilacın içeriğinde şifalı bitkiler kullanılmaktadır. Doğal ortamda yetişen birçok bitki faydaları açısından doğal ilaç olarak görülmektedir.

Bazı bitkiler faydalarına göre farklı ilaç yapımlarında kullanılabilmekte. Mide ve bağırsak gazına iyi gelen adaçayı aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırmakta olup, astım hastaları için mucizevi bir bitki olarak görülmekte. Zamanında yenilen ahududu vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olurken kanı temizleyerek vücuda canlılık verecektir. Sulandırılarak kullanılan saf alkol iltihap, açık yaralarda ilk yardım malzemesi konumundadır. Bir çok bitkinin bir şifa kaynağı olduğu bilinen bir gerçek.


Hangi bitkiler kimyasal ilaçlarda yer almaktadır?

Anason hazmı kolaylaştırırken, anason yağı ise uykusuzluğa iyi gelmektedir. Kimyasal ilaçlardaki bitkiler arasında yer alan asma yaprağı kullanılan ilaç grubu, kanamayı durdurmakta ve vücuda güç vermektedir. Atkuyruğu romatizma ağrılarına iyi gelirken, ayrıkotu böbrek taşlarının düşürülmesine önemli ölçüde yardımcı olmaktadır.



Kimyasal ilaçlardaki bitkiler ilaç yapımında sıkça kullanıldığı gibi aynı zamanda doğrudan kullanıldığı takdirde de tedaviye destek olabilmektedir. Bebeklerde kabızlık durumunda badem yağı iyi gelirken, bal çocuklarda kabızlık sorununu bağırsakları yumuşatarak çözebilmektedir. Brokoli kansere karşı vücudumuzu ciddi bir şekilde korurken aynı zamanda kemik erimesine de engel olabilmekte.

Ateş düşürücü özelliği ile bilinen deve dikeni vücuda büyük ölçüde rahatlık vermekte. Doğadaki tüm bitkilerin her türlü canlıya faydası yadsınamayacak bir gerçek. Yeter ki doğru miktarda doğru zamanlarda tüketelim. Doğanın mucizesinden kimyasal ilaçlarda da faydalanılmaktadır. Farklı bitkilerin çiçeklerinden, kabuklarından, çekirdeklerinden farklı yöntemlerle elde edilen maddeler, elde edilen kimyasal ilaçlar diyabetten kansere hemen her türlü hastalık tedavisinde kullanılmaktadır.


İlgili içerikler;

Kış aylarında kullanılan bitkisel çaylar her zaman faydalı mı?

Hamilelikte ilaç kullanımı


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال