İş hayatınız sağlığınıza mal olabilir!

Uzun saatler ara vermeden oturup çalışıyor musunuz? Her gün işe tek taraflı ağır çantalarla mı gidip geliyorsunuz?

Mesai saatleriniz boyunca ışıklandırılmış ofis ortamında mı bulunuyorsunuz?

Cevabınız evet ise sağlık ile ilgili birkaç noktanın üzerinden geçmeniz gerekiyor olabilir. Uzun süren migren ağrıları, önemsiz gibi gözüken ama tekrarlayan bel ve boyun ağrıları vücudunuzun size verdiği ilk sinyaller olabilir.

Yoğun çalışmak vücudunuza ekstra özen göstermeniz gereken bir durumdur ve çalışma hayatınıza uygulayacağınız küçük değişiklikler uzun dönemde sağlığınıza büyük katkılarda bulunacaktır.



Çalışırken dikkat edilmesi gereken noktalar

Bel ağrısı ve boyun ağrısı kardeş semptomlar olup hemen hemen her hastada birlikte baş gösterir. Okumak, yazmak veya bilgisayar üzerinden çalışmak için boynunuzu eğmek size boyun ağrısı veya uzun dönemli yanlış boyun hareketleri sonucunda boyun fıtığı olarak geri dönebilir.


Fıtık nedir? Tedavisi nasıldır?


Okuduğunuz veya bakmakta olduğunuz dokuman gözlerinizle aynı hizada olursa boynunuzda omurganızın bir uzantısı şeklinde eğilmeden düz durarak doğru boyun pozisyonunda kalmanızı sağlar. Benzer bir yanlış pozisyon da telefonu boyunla omuz arasına sıkıştırır pozisyonda telefonla konuşmaktır. Mikrofon kullanımı bu basit ama kritik hatayı önleyecektir.

Çalışan kişilerin yaşadığı bir başka sıkıntı ise çoğu kez uzun süre oturmanın yol açtığı bel ağrılarıdır. Çalışma programınıza kısa süreli yürüyüşleri ekleyerek oturma sürenize bölerseniz bel ağrısı ihtimalini büyük ölçüde düşürürsünüz.

Bir başka tehlike ise tüm gün ışıklandırılmış bir ortamda bilgisayara bakarak çalışmaktır. Yoğun ışığa maruz kalmak gözlerinizi yoracak ve baş ağrılarına hatta uzun süren migren ataklarına yol açacaktır. Migren ağrıları yorgun hissetmenize sebep olabilirken rahatsızlık seviyesi baş dönmesi, mide bulantısı ve halsizliğe ulaşabilir. Işıklandırılmamış bir ortamda on dakikalık bir dinlenme molası bile bu tip rahatsızlıklara derman olabilecek niteliktedir.

Göz önünde bulundurulmalıdır ki eğer baş ağrılarınız sıklıkla tekrarlıyor ise bu durum başka bir sorunun habercisi olabilir ve doktor kontrolüne ihtiyaç duyulan bir durumla karşı karşıya olabilirsiniz. Tekrarlayan ağrılarınızı ufak molalar ve belli bir hareketi uzun süreler tekrarlamayarak dindirebilirsiniz.


İlgili içerikler;

Uykusuz kalanlara kötü haber

Omuz ağrıları hangi hastalıkların habercisidir?

Kol ağrısının başlıca belirtileri, nedenleri ve tedavisi


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال