Hamilelikte formda kalmanızı sağlayacak 7 basit egzersiz

Hamilelik döneminde egzersiz yapmamak gerektiği gibi bir yanlış algının aksine, belirli bir seviyede tutmak kaydıysa egzersiz yapmak sağlıklı bir şeydir.

Hamilelik döneminde hem psikolojik rahatlama için hem sağlıklı bir gebelik yaşamak amacıyla Belirli zamanlarda az miktarda da olsa egzersiz yapılması gerekir.

Bu egzersizler hayatınızın en heyecanlı dokuz ayını hem bebeğiniz açısından hemde kendiniz açısından daha rahat geçirmenizi sağlar.

Size hamileliğinizdeki yapmanız gereken 7 basit egzersizi sunuyoruz;


Hamilelikte yüzme egzersizi

Hamilelik boyunca yapacağınız en basit ve güvenli spor olan yüzme, sırt ağrılarınızın ve vücudunuzdaki şişliklerin azalmasına yardımcı olacak. Yüzme sadece sizi rahatlatmaz aynı zamanda vücudunuzda bacaklarınızın ve ayaklarınızın üzerindeki baskıyı yok ederek kan akışının daha hızlanmasına yardımcı olur.


Hamilelikte ağırlık kaldırma

Hamilelik günlerinin ardından hem bebeğinizi hem bebek çantasını taşımak zorunda kalacaksınız. Siz en iyisi şimdiden başlayın egzersizlere. Ağırlık kaldırma hamilelik boyunca çekeceğiniz kas ağrınlarını minimum seviyeye indirmenizde yardımcı olacaktır.


Hamilelikte egzersiz topu kullanma

Egzersiz Topu gebelik boyunca rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda karın kaslarınızı güçlendirerek doğumu daha kolay hale getirebilirsiniz.


Hamilelikte koşmak

Koşu şimdiye kadar verdiğimiz egzersizlerden en zor olanı. Özellikle daha önce hiç koşmamış kişiler koşuya basit egzersizlerle başlaması gerekir. Hatta sadece tempolu yürüyüş şeklinde bu egzersizleri tamamlayabilirsiniz. Koşular kan akışını hızlandırarak daha ağrılarınızı azaltır.


Hamilelikte bisiklet sürmek

Bisiklete binmenin faydaları saymakla bitmek. Bu hamilelikte de geçerlidir. Ama bisiklete binerken düşerim diyorsanız egzersiz bisikletlerini kullanmanızı tavsiye ederiz.


Hamilelikte yürüyüş

Sağlıklı bir insanın zaten yapması gereken yürüyüş, hamilelikte daha da önem arz ediyor. Günlük yarım saat yürüyüş yapsanız. Hem ruhsal olarak rahatlarsınız hem de doğum sonrası daha hızlı kilo kaybetmenizi sağlamış olacaksınız.


Hamilelikte bebeğinizi sevin

Tüm bu yoğunluk içerisinde bebeğinizi unutmayın onu elinizle okşayın, dışarıda bebeğiniz için güvenli bir ortam olduğunu hissettirin ona.


İlgili içerikler;

Hamilelikte beslenme nasıl olmalıdır?

Hamilelikte cinsel ilişki nasıl olmalıdır?

Hamilelikte ilaç kullanımı


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال