Gözlükten kurtulmak mı istiyorsunuz? Göz içi lens tedavisi


Göz kusurlarını gidermek için hangi yollar izlenmektedir?

  • Gözlük: Göz problemlerinde günümüzde en etkin kullanılan çözüm genellikle gözlüktür. Ancak Belli bir gözlük numarasından sonra hem gözlük camı aşırı büyümekte hem de estetik olarak istenilmemektedir.

  • Lens: Genellikle gözlük takmak istemeyenler ilk sefer de lens kullanmaya başlamaktadırlar. Ancak lens kullanmak hem zahmet ister hem de gözlerde kuruluk oluşturmaktadırlar.

  • Lazer ameliyat: Son yöntem olarak lazer ameliyatı tercih edilmektedir. Ancak her hasta lazer ameliyatına uygun olmayabiliyor.

  • Göz içi lensler: hastanın diğer tedavilere uygun olmadığı durumlarda tercih edilir.

Multifokal göz içi lensi nedir?

Bazı hastalar hem hipermetrop (yakını net görememe) hem miyop (uzağı net görememe) olabilmektedirler. Bu sebeple bu hastalar normal şartlarda iki gözlük kullanmak zorundadırlar. Bu durum hayat şartlarında çok uygun olmamakla beraber kişinin yaşam kalitesini etkilemektedir. Bu probleme çözüm olarak Multifokal lensler hem yakını hem uzağı görmeyi net bir şekilde sağlayan göz içi mercekleridir.

Bu merceklerde çeşitli halkalar bulunur. Bu halkaların bir kısmı uzağı bir kısmı yakını görmeyi sağlamaktadır. Böylelikle görmemizi sağlayan gözdeki sarı noktanın üzerine hem uzak hem de yakın görüntüler net olarak düşecektir, yakın ve uzak görüş net sağlanabilmektedir. Bu tedavi için hasta seçimi oldukça önemlidir.

Kataraktı da aynı seansta yok edebilir mi?

Göz içi mercek ameliyatı kataraktı da aynı seansta yok edebilmektedir.

Göz içi merceklerinin özellikleri nelerdir? 

Katarakt ameliyatlarında kullanılan mercekleri üç gruba ayrılmaktadır;

  • İlk gruptaki Monofokal göz içi mercek dediğimiz tek odaklı mercekler ile hasta uzağı net görür ancak yakını görmek için örneğin, kitap, gazete okumak için yakın gözlüğü takmak zorunda kalır.

  • ​İkinci gruptaki göz içi mercekler ise yakın ve uzak olmak üzere iki odaklı Bifokal mercekler vardır; hasta hem yakını hem de uzağı gözlüksüz net görmektedir ancak orta mesafe dediğimiz yani 40 cm ile 2 metre arasında kalan mesafe net bir şekilde göremez.

  • Akıllı Lensler dediğimiz Trifokal göz içi mercekler ise üç odaklıdır ve bu sorunu kesin çözen merceklerdir. Bu mercek takıldığında, hasta gözlüksüz olarak uzağı, yakını ve ara mesafeyi (40 cm ile 2 metre arasındaki mesafe) iyi bir şekilde görebilir. 

​​Tedavi süreci ne kadar sürer?

Ameliyat bitiminden 1 gün sonrasında iş yaşamınıza dönebilir, sosyal aktivitelerinizi yapmaya başlayabilirsiniz.

KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال