Gençliğin büyük sorunu intihar! Gençler neden intihar ediyor?

Türkiye’de son yıllarda intihar oranları diğer yıllara oranla artış gösterdi. Özellikle canlı yayında intiharlar popüler olmaya başladı. Gençlerde intiharın sebepleri.

Ekonomik problemler, aşk acısı, işsizlik, yalnızlık bunların hiçbiri intihar etmek için bir gerekçe değildir.

Daha 18 yaşını yeni doldurmuş çocuk aşk acısı çekiyorum diye ''intihar etmek istiyorum'' diyor. Ve bunu sosyal ağların sağladığı imkanlarla tüm dünyaya canlı izletebiliyor.

Hem kendisi intihar ediyor hem sevdiklerine yıllar boyunca acılarını tekrar tekrar yaşasınlar diye arkasında video şeklinde kanıt bırakıyor. Bahsettiğiimiz bir kişi değil ne yazık ki…


İntihar etme riski hemşirelik bakımı


Geçtiğimiz günlerde Yalova’dan O. K. daha 18 yaşında sevgilisinden ayrıldığı için canlı yayında pompalı tüfekle intihar etti. Osmaniye’den E. C. yine aşk acısı bahanesiyle yine pompalı tüfekle intihar etti.


İntihar teşebbüsünün belirtileri nelerdir?

  • İntihar belirtilerinden en önemlisi ümitsizliktir. Ümitsiz kişiler hayatta kalmak için bir sebepleri olmadığına dayanarak intihar edebilir.

  • İntihar edecek kişi genellikle üstü kapalı olarak intihar edeceğini dile getirebilir. Artık hayatınızdan çıkacağım gibi.

  • Bazen intihar edecek kişiler açık açık intihar edeceğini dile getirebilir.

  • Daha önce intihar girişiminde bulunmuş kişiler tekrar intihar etmeye yatkındır.

İntihar edebilecek kişiler fark edildiği zaman mutlaka psikolojik bir tedaviye razı edilmelidir. İntihar etmeye meyilli kişiler çok fazla yalnız bırakılmamalıdırlar.


Canlı yayında intihar neden?

Günümüzde özellikle gençler önemsenilmediklerini anladıklarında bir tür dikkat çekme aleti olarak canlı yayında intiharı seçebiliyorlar. Ayrıca intihar eden iki gençte videolarına arabesk rap türü şarkılar dinledikleri görülüyor.


Sadece gençler mi intihar ediyor?

Hayır tabiki. En çok intihar sebeplerinden biri hastalık. Kişi Hastalığın asla geçmeyeceğini düşünerek intihar etmeyi seçiyor. Geçtiğimiz günlerde İzmir’de yaşlı karı koca eşinin akciğer kanseri olması sebebiyle intihar ettiler.


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال