Geçmeyen öksürüğe çözüm önerileri

Öksürük aslında çok uzun sürmeyen bir rahatsızlıktır. Ancak bazı durumlarda kişiti çileden çıkaran geçmeyen öksürük haline gelebiliyor. Geçmeyen öksürükten kurtulma yolları nelerdir?

Sürekli rahatsızlık veren belirli bir süre sonunda geçmeyen öksürük türüne kronik öksürük adı verilir. Özellikle soğuk algınlık ile gelen öksürük konusunda birçok kişi zor durumda kalıyor.

Uyuyamıyor, işe gidemiyor veya toplum içine ve kalabalık yerlere rahatça gidemiyor. Bunun nedeni ise kronik ve kriz gibi birden gelen kesintisiz öksürük.


Kronik öksürükten nasıl kurtulurum?

  • Öksürüğü kesmek için en etkili yöntemlerden biri sudur. Öksürüğünüz varsa her zaman yanınızda su taşıyın.

  • Her derde deva bitki çayları öksürüğe de iyi gelmektedir. Özellikle nane limon en çok tercih edilenlerdendir. Bitki çaylarının içerisine bir tatlı kaşığı bal katılması öksürüğe iyi gelecektir.

  • Öksürüğün sebebi üst solunum yolları ise çözüm c vitaminidir. Vücudun direncini artırmak için c vitamini içeren besinler tüketilmelidir.

  • Öksürüğün düşmanı kuru havadır. Ortamda nem oranı az ise mutlaka nemi artıracak çözümler bulun.

  • Sigara en çok bilinen öksürük dostudur. En azından öksürük fazla olduğu zaman sigara içmeyin.

Boğaz ağrısını geçirecek alternatif tıp yöntemleri


  • Sıcak bir duş altında kendinizi çok iyi hissedebilirsiniz. Özellikle buhar kronik öksürük sorunu yaşayanlara oldukça fazla iyi geliyor

  • Havadaki nem dışında aynı zamanda toz zerreleri de öksürük artırıcıdır. Her zaman bulunduğunuz ortamın temiz olmasına özen gösterin.

  • Parfüm, ev temizlik ürünleri (çamaşır suyu gibi) boğazı tahriş ederek, öksürüğe neden olabilir. Hemen hemen her bünyeyi etkilediğini söylemek mümkün olmasa da alerjik bünyelerde ödem, bronkospazm geliştirme riskinin çok yüksek olmasından dolayı, yaşamsal önem taşıyan reaksiyonlara neden olabilir.

  • Alerjik bünyeli kişilerde ev tozu akarları ile küf, kedi ve köpeğin ölü derisi de öksürük krizlerine yol açabilir. Bu tür alerjik etkenlere karşı önlem alın. Yün atlet, yorgan, yastık ile halı kullanmayın. Nevresim ve yastık kılıfınızı en az 55 derece ve üzerinde ısıda yıkayın. Yatak örtüsü ve perdelerden de sık yıkanabilecek özellikte olan pamuklu olanları tercih edin.

İlgili içerik;

Kulak burun boğaz (KBB) acil hastalıkları ve hemşirelik bakımı


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال