Evde uygulayabileceğiniz diş beyazlatma yöntemleri

Ağız ve diş sağlığına dikkat eden ve güzel bir görüntü sağlamak isteyen tüm bireyler dişlerini beyazlatmak istemektedirler. Ağız ve diş ve sağlık merkezlerinde (ADSM) yapılan diş beyazlatma seansları hem pahalı hem de devamlılığı olmayan müdahalelerdir. Dişlerinize zarar verme riski de vardır.

Dişlerinize doğal bir beyazlık kazandırmak için, evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz doğal yöntemler işinize yarayabilir. İşte diş beyazlatmak için evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz 5 yöntem;


1 - Karbonhidrat ve limon mucizesi

Karbonat dişlerinizi temizleyen ve temizlerken beyazlaştıran en önemli maddedir. Ağız bakterilerini minimum seviyesine indiren ve dişleri inci gibi yapan karbonatı haftalık diş bakım listenize ekleyerek dişlerinizin hiç olmadığı kadar güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Diş fırçanızın üzerine bir çay kaşığı kadar karbonat serpiştirip üzerine birkaç damla limon suyu sıkın ve dişlerinizi iyice fırçalayın. Bu işlemi uygularken başka bir diş fırçası kullanmayı tercih edin. Haftada en az iki kez uygulayacağınız bu yöntemle beyaz dişlere sahip olabilirsiniz.


2 - Gliserin kullanın

Gliserin ağız içi bakterileri yok eden ve çok daha beyaz dişlere sahip olmanızı sağlayan mucizevi bir madde. Gliserini ağız bakımı için kullanmadan önce dişlerinizi iyi bir şekilde fırçalayın ve daha sonra birkaç damla gliserini diş fırçanıza damlatarak beyazlatmak istediğiniz noktaları gliserinle iyice fırçalayıp ve ağzınızı çalkalayın. Bu uygulamayı haftada iki kere düzenli bir şekilde yapın. Farkı kısa sürede görün.


3 - Tarçın ve adaçayı karışımı

Tarçın ve adaçayı ikilisi diş beyazlatmada kullanılan doğal yöntemlerin başında gelmektedir. Diş fırçanızın üzerine biraz tarçın ve biraz adaçayı serperek dişlerinizi fırçaladığınızda dişlerinizin çok daha sağlıklı ve çok daha beyaz olduğunu göreceksiniz. Bu işlemi haftada en az 2 kere uygulamanız gerekmektedir.


4 - Çilek ile dişlerinizi fırçalamayı deneyin

Çilek diş beyazlatma konusunda en etkili meyvedir diyebiliriz. Çileği ezerek püre kıvamına getirdikten sonra diş fırçası yardımı ile dişlerinizi fırçalayın ve çileğin diş beyazlatıcı etkisini görün. Bu işlemin etkili hale gelmesi için dişlerinizi düzenli olarak bir hafta boyunca hergün çilek püresi ile fırçalamayı unutmayın!


5 - Tuz ve sirke karışımı

Bir çay kaşığı tuz ile bir çay kaşığı sirkeyi karıştırın. Bu karışım ile dişlerinizi fırçalayın. Diş etlerinizin daha sağlıklı olduğunu ve dişlerinizin beyazladığını 2. hafta sonunda görebilirsiniz. Tuz ve sirke karışımını haftada üç kere dişlerinize güvenle uygulayabilirsiniz.


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال