Depresyondan kurtulmanın yolları

“Beni öldürmeyen şey güçlendirir” sözünü hepimiz duymuşuzdur. Tabii ki söylemesi çok kolay fakat sorunlarla başa çıkmak her zaman dışarıdan göründüğü kadar kolay değil. İşte içinde bulunduğunuz travmayı atlatabilmek için size 5 öneri.

1 - Daha esnek olun

Hayatınızın her zaman planladığınız gibi gitmeyeceğini kabul etmelisiniz. Tabii ki bu durum her zaman planlarınızın suya düşeceği anlamına gelmemeli, fakat diğer ihtimalleri de göz önünde bulundurmanız sizi daha az strese sokacaktır.

2 - Stres yapmaya son verin

Güçlü ve başarılı insanların en büyük özelliği duygularıyla başa çıkmayı bilmesidir. Unutmayın ki bir şey olacaksa, olacaktır. Değiştirmenin mümkün olmadığı durumlar üzerine stres yapmazsanız, depresyona girme ihtimaliniz de azalır.

3 - Size yardım etmek isteyenleri geri çevirmeyin

İşler olumsuz gittiğinde, en sevdiğiniz dostlarınızdan uzaklaşmak isteyebilir ya da bir şeyleri olağanmış gibi göstermeye yönelebilirsiniz. Ama hayatta en sevdiğiniz insanlarle sıkıntılarınızı paylaşmak ve onların şefkatle ellerinizi tutmasına izin vermek, kalbiniz için en faydalı vitamindir.

4 - Kabullenin

Bir şeyleri kabullenmemek sizi eninde sonunda depresyona sürükleyecektir. O travmatik olaylar olmamış gibi davranmak size iyi geliyor gibi görünse de hiç beklemediğiniz bir anda yüreğinizi sızlatacak. Unutmayın ki ne kadar çabuk kabullenirseniz, o kadar çabuk iyileşirsiniz. Hayatta hiçbir şeyi ertelemeyin. Acı çekmeyi bile! Çünkü hayat çok kısa!

5 - Şükredin

Alamadığınız eşyaları veya yapamadığınız işleri düşünmek yerine sahip olduklarınıza odaklanın. İnanın sandığınızdan daha çok şeye sahipsiniz ve onlar sizi mutlu etmek için can atıyorlar. Onlara izin verin!

KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال