Boğaz ağrısını geçirecek alternatif tıp yöntemleri

İlaçların faydalarının yanında yan etkilerinin bulunması ve böbrekten atılımının güç olması hastaları alternatif tıbba yönlediriyor. Alternatif tıpta boğaz ağrınızı giderecek yöntemler bu içeriğimizde.

Özellikle mevsim geçişlerindeki soğuklar ve hava değişimi nedeniyle  grip ve nezle gibi üst solunumu etkileyen hastalıklar gün yüzüne çıkmaktadır. Bu hastalıkların sebep olması ile birlikte boğazda ağrı, yutkunmada zorluk ve konuşma zorluğu çekilebilmerktedir. Boğaz ağrısı sadece hastalık nedenli ortaya çıkmaya bilir. Sigara içen kişilerde , kuru ve kirli havaya maruz kalan kişilerde da boğaz ağrısı görülebilmektedir.

Boğaz ağrınıza iyi gelecek, evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz 11 alternatif tıp yöntemi;

1- Limonlu su: 1 su bardağı suyun içerisine bir çay kaşığı limon suyunu ekleyin. Hazırladığınız bu karışımı gargara yaparak uygulayabilirsiniz.

2- Su, bal, limon, zencefil: Yarım bardak sıcak suyun içine bir çay kaşığı zencefil , bal ve yarım limonun suyunu ekleyin. Karışımı gargara yaparak uygulayabilirsiniz.

3- Tuzlu su: Bir bardak ılık su içerisine çeyrek çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırın. Karışımı yine gargara yaparak uygulayınız. Her defasında taze olarak hazırlanmalıdır.

4- Karanfil karışımıSuyun içine 2 çay kaşığı toz karanfil veya karanfil tohumu ekleyin Gargara yaparak uygulayınız.

5- Yeşil çay: Yeşil çay boğazda oluşan enfeksiyonların bitirilmesinde faydalı bir bitkidir. Hazırlamış olduğunuz yeşil çaydan bir yudum alarak gargara yapabilirsiniz.

6- Sirke ve tuz: Öksürükten kaynaklanan boğaz ağrılarında bir bardak ılık suyun içine 1 yemek kaşığı elma sirkesini ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyin. Gün içinde 4-5 defa gargara yaparak uygulanmalıdır.

7- FrambuazFrambuaz bir çok hastalığa tedavi olduğu bilinen bir bitki çeşididir. 1 bardak sıcak suyun içine 2 çay kaşığı kadar kurumuş frambuaz çayı yaprağı eklenip. 10 dakika demlendirin ve ılık olarak gargara yaparak tüketilmelidir.

8- Meyan kökü1 bardak suyun içine 1 çay kaşığı meyan kökü şurubu veya tozunu ekleyip  ve gargara yaparak tüketilmelidir.

9- Adaçayı1 çay kaşığı adaçayını çeyrek fincan esmer şeker ile karıştırıp üzerine bir miktar sirke ve su ekleyin. Gargara yaparak tüketebilirsiniz.

10- Acı sos: 1 bardak sıcak suyun içerisine 5 adet acı kırmızı biber veya bir miktar acı sos ekleyin. Karışım boğazınızı yakabilir fakat boğaz ağrılarına iyileştirmektedir.

11- Domates: Sıcak bir suyun içine yarım bardak kadar domates suyu ekleyin. içine acı biber ekleyin. Gargara yaparak tüketebilirsiniz.

KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال