Kış aylarında kullanılan bitkisel çaylar her zaman faydalı mı?

Kış aylarında tüketimi daha da çok artan bitki çayları. Bitkileri genel olarak şifalı yönleri ile tanıyoruz. Dengeli ve gerektiği şekilde tüketilmeyen bitkiler faydadan çok zarar veriyor. Şifalı bitkileri nasıl kullanacağınızı çok iyi bitmemiş gerekiyor.

Bitki çayının fazlası zarar!

Denge hemen hemen her yerde karşımıza çıkıyor. Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı, Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu özelliklede kilo verme aracı olarak tüketilen bitki çayları üzerinde duruyor. Bu çayların doğru kullanımının ne kadar önemli olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor. Elmacıoğlu kilo vermek amacıyla ile tüketilen bitki çaylarının azının yarar çoğunun ise zarar olduğunu belirtti.



Bitkiler için halkın ‘Bitkiseldir, zararı olmaz.’ Şeklindeki anlayıştan vazgeçmesi gerekiyor. Elmacıoğlu ‘Kulaktan dolma bilgilerle sağlığımız ile oynuyoruz. Bitkiseldir zararı olmaz mantığı kesinlikle yanlıştır. Günde 1 ile 3 fincan kadar tüketilen bitki çayı yararlıdır. Ancak fazla tüketilen yada hazırlık aşamasında gerektiği gibi hazırlanmaya çayların faydasından çok zararı oluyor.’ Dedi. Şifalı bitkiler dengeli bir kullanım ile şifa veriyor.

Elmacıoğlu piyasada bitki çayı adı ile zayıflama çaylarının ise daha çok bağırsak çalıştırıcı, idrar çıkışı arttıran ve terlemeyi arttıran özellikleri olduğuna değindi. Fazla kullanılan çaylar ciddi derecede sağlık problemlerine yol açacaktır.

Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı, Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu özelliklede kilo verme aracı olarak tüketilen bitki çayları üzerinde duruyor. Elmacıoğlu ‘ Kulaktan dolma bilgilerle sağlığımız ile oynuyoruz. Bitkiseldir zararı olmaz mantığı kesinlikle yanlıştır. Günde 1 ile 3 fincan kadar tüketilen bitki çayı yararlıdır. Ancak fazla tüketilen yada hazırlık aşamasında gerektiği gibi hazırlanmaya çayların faydasına çok zararı oluyor.’ Dedi.

Şifalı bitkiler dengeli bir kullanım ile şifa veriyor. Bitkiler için halkın ‘Bitkiseldir, zararı olmaz.’ Şeklindeki anlayıştan da vazgeçmesi gerekiyor. Bitkiseldir zararı olmaz mantığı kesinlikle yanlıştır. Günde 1 ile 3 fincan kadar tüketilen bitki çayı yararlıdır. Fazla kullanılan çaylar ciddi derecede sağlık problemlerine yol açacaktır. 


İlgili içerik;

Sağlıklı yaşam için tüketilen besinlerin zararları


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال