Adet döneminde dikkat edilmesi gereken 6 madde

Bayanların hayatlarının uzun bir döneminde içerisinde bulunacakları adet döngüsü hakkında bilinmesi gerekenler.

      1-Adet döngüsünün işleyişi nasıldır?

    Adet döngüsü bir bayanın üreme fonksiyonlarının olduğunun bir göstergesidir. Bayanın adet döngüsünün amacı bayanı hamile kalmaya her zaman hazır tutmaktır.Yumurtlama zamanında eğer yumurta hücresi bir sperm ile karşılaşırsa döllenmiş olarak fallop tüplerine ilerler. Bu esnada, vücut progesteron hormonunu üretmeye başlamaktadır. Ardından rahim içi duvarlar kalınlaşır ve döllenmiş yumurta için uygun bir durum oluşturur.Eğer hamilelik hiç gerçekleşmemiş ise progesteron seviyesi düşer ve kalınlaşan duvarlar vajina yardımıyla dışarı atılır.

          2-Doğum kontrol hapının adete etkileri nedir?

    Eğer hap, yüzük, spiral vb. doğum kontrol yöntemleri kullanırsanız, adetiniz daha farklı geçebilir. Bu hormonlar, vücudunuza daha fazla progesterona ihtiyaç duymadığınızı belirtir ve bu dönem daha hafif bir şekilde geçer. RİA(rahim içi araç) kullanırken de ovülasyon dönemi oluşmasına rağmen; bazı durumlarda her ay regl olamayabilirsiniz.

           3-Doğum kontrol hapları yardımı ile regl’imi erteliyorum sakıncalı mı?

    Sonrasında biraz daha fazla kanamanız olmuş olsa  da, ertelemek için hap kullanmanız, vücudunuz için herhangi  bir sorun teşkil etmiyor. uzmanlara göre, bu aslında korkunç adet dönemleri olan ya da PMS(premenstrüal sendrom) belirtileri olanlar için gerçekten faydalı. Sorularınıza cevap alabilmeniz açısından, kullanmadan önce uzmanınıza danışabilirsiniz.

          4-Kahverengi veya koyu renkli kan, ölüyor olduğunuz anlamına gelmez.

    Kan rengindeki küçük değişiklikleri kafanıza takmamalısınız. Parlak kırmızı kanamanın yoğun şekilde olduğunu gösterirken, kahverengi bir süredir kirli kanın bir süre  içeride beklediğinin göstergesidir.Bağlantı


          5-Reglinizin gecikmesi her zaman hamilelik belirtisi olmasa da büyük olasılıkla öyledir.

    Regl gecikmesinin en büyük sebebi gebeliktir. Ancak, tabi ki farklı sebepleri de olabilir. Stres, kilo değişiklikleri, aşırı diyet, egzersiz değişiklikleri veya sağlık koşulları bunların en başında gelmektedir.

          6-Krampları yenmenin en iyi yolu, henüz başlamadan ağrı kesici almaktır

    Kahraman olmaya için uğraşmayın. Adet döneminizde kramplara neden olan şey, prostaglandin adında bir maddedir ve ağrı kesici almak bu maddenin üretimini engelemektedir. Herkes tarafından yapılan en genel hata, ''mümkün olduğunca az ilaç almalm gerek'' düşüncesidir. Uzmanlara göre adetten bir gün önce alınan ilaç hem ağrıların gücünü hem de kanama miktarını azaltacaktır. Eğer çok şiddetli ağrılarınız olursa, doğum kontrol hapları da etkili olacaktır.

    Kaynak:Hemsire.com

    BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

    Daha yeni Daha eski

    نموذج الاتصال