Ölüm iyiliği gerçekten var mıdır?

 Tıbbin açıklayamadığı ölüm iyiliği nedir?

Tıbbin açıklayamadığı ölüm iyiliği nedir? Gerçekten ölüm iyiliği var mıdır?

Ölüm iyiliği hastanın ölmeden saatler önce hangi hastalığı olduğuna bakılmaksızın, neredyse hastalığını atlattığı düşünülecek kadar iyi görünmesi manasına gelir. Ölüm iyiliği aslında matematiksel hesaplamalarda olmaması gereken bir şeydir. Yani aslında doktorların da sık sık karşılaştığı bu konuda olaylar vardır. Örneğin akciğerleri metastazla dolmuş, nefes alma imkanı bile artık kalmamış oksijen altında bile nefes darlığı çeken insanın ölümden önce oksijen desteği olmadan normal nefes alabilecek kadar iyileşmesi görülmüştür. Bu tür vakalar sayılamayacak kadar çoktur.

Ölüm iyiliği konusunda tıp bilimin çözemediği durumda aslında budur. Normal şartlar altında asla nefes alamayacak kişi biyolojik kuralların tam tersine rahat bir nefes alabilecek hale geliyor veya kanser hastalığı nedeniyle dayanılmaz ağrılar çeken kişi son zamanlarını inanılmaz bir şekilde hiç ağrısız geçiriyor.

Eğer insan sadece maddeden ibaret olsaydı. Ölüm anına doğru iyileşme değil fizopatolojik olaylar ızdırap, nefes darlığı artmalı idi. Ancak yaşanan yüzlerce olay tersini doğruluyor. Yani kötü giden çark aniden düzeliyor.

Aslında bu ruh ile ilgili daha tıp bilimin bilmediği çok şey olduğunu gösteriyor. Aslında mutlaka ölüm meydana getirmesi gereken biyolojik vakalarda ölüm getirmiyor. Bu durum ölümü meydana getirenin aslında basit bir maddeden kaynaklanmadığını gösteriyor.

Ölüm iyiliği Allah’ın bir lütfu mudur?

Ölüm iyiliği aslında bir taraftan iyidir. Çünkü hasta son kez ailesi ile vedalaşma şansı yakalıyor. Hasta son anlarını ağrısız sızısız geçiriyor.

Anlaşılan o ki Tıp bilimi bu konuyu aydınlatmadıkça gerçek sebebini hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz.

KAYNAK: Hemsire.Com


BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال