“Ölmek istemiyorum” dedi isteği kabul edildi

İngiltere’de tarihi olarak ifade edilebilecek bir karar alındı. 14 yaşındaki kanser hastası bir kız çocuğunun daha sonra diriltilebileceğini düşünerek dondurulma talep etmesine mahkemeden onay çıktı.

İngiltere’de tarihi olarak ifade edilebilecek bir karar alındı. 14 yaşındaki kanser hastası bir kız çocuğunun daha sonra diriltilebileceğini düşünerek dondurulma talep etmesine mahkemeden onay çıktı. Genç kızın annesinin desteğiyle almış olduğu karara babası karşı çıktı. Son kararı mahkeme verdi.


Babası istemedi

Gelecekte hayata dönme umuduyla bu kararı veren kız çocuğunun talebine babası karşı çıkmasına rağmen, çocuğun isteğine annesi tarafından da destek verildi. Babası isteğe karşı çıkmasına gerekçe olarak, 200 yıl sonra tekrar uyandırıldığında çocuğun hiç akrabası kalmamış olabileceğini söyledi. Hasta kızın babası ayrıca uyandırıldığı tarihte hiçbir şey hatırlamaması ihtimali bulunabilecek olan kızının 14 yaşında bir kız çocuğu olarak tüm bu zorluklarla mücadele etmek zorunda kalacağını söyledi. BBC’nin ulaştığı mahkeme dosyasında yer alan ifadelere göre baba, kızının yaşayacağı tüm bu zorlukların ABD’de başına geleceğini belirtti. Buna rağmen yargıya başvuran kanser hastası çocuk hayalini gerçekleştirebilecek kararın alınmasını sağladı.



Ölmek istemiyorum

BBC tarafından aktarılan habere göre 14 yaşındaki kız çocuğu konuyla ilgili yargıç Peter Jackson’a yazdığı bir mektupta, öleceğini bildiğini fakat ölmek istemediğini ifade etti. Bu yüzden dondurulma işlemlerinin nasıl gerçekleştirildiği hakkında ölmeden önce bilgi edinen genç kızın yargıya başvurmadan önce annesinin de desteğini aldığı ifade edildi. İsteğinin sıra dışı olduğunu bildiğini söyleyen hasta, 100 yıl sonra bile olsa tekrar uyandırılarak tedavi edilebilme ihtimali olmasının kendisini heyecanlandırdığını ve bu kararı almaya ittiğini belirtti. Ölmek istemediğini, toprak altına gömülmek istemediğini söyleyen kanser hastası çocuk, gelecekte hastalığına çare bulunabileceğine inandığını vurguladı.



Son söz anneye

Babanın tüm itirazlarına rağmen kız çocuğundan aldığı mektupla harekete geçen yargıç Peter Jackson ise, konuyla ilgili en son karar verecek kişinin kızın annesi olduğunu belirterek , son kararı anneye bıraktı. Alınan karar üzerine kız çocuğu ölümünden önce dondurulmak üzere ABD’ye gönderilirken, alınan karara en başta itiraz eden baba daha sonra kızının son dileğine destek verdiğini açıkladı. ABD ve Rusya’da -130 derecede cansız bedenlerin tutulduğu merkezler bulunuyor. İlerde tıpta yaşanabilecek gelişmeler doğrultusunda hastalıklara tedavi bulunabileceği düşünülerek insan ve hayvan bedenleri dondurularak bu merkezlerde tutuluyor.


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال