Mide gribi (nörovirüs) nedir? Belirtileri ve korunma yolları

Nörovirüs (mide gribi) genellikle kış aylarında ortaya çıkan bulaşıcı bir hastalıktır. İnsan yaşamına olumsuz yönde etkiler. Bu makalemizde nörovirüs hakkında detayları bulabilirsiniz.

Nörovirüs, her yaştan insanı olumsuz etkileyen bir hastalık çeşididir. İnsan vücuduna çok rahat bir şekilde yerleşebilmektedir. Mide gribi olarak da nitelendirebilen bu virüs türü, insanın sindirim sistemini olumsuz etkilemekte ve bağırsaklara da oldukça zarar verebilmektedir. Virüs çoğunlukla kış aylarında ortaya çıkmaktadır. Bulaşıcı olup insan yaşamına olumsuz yönde etkiler yapabilmektedir.



Nörovirüs (mide gribi) nasıl yayılır?

Özellikle okul çağında çocukların birbirleriyle olan yakın temasları ile daha kolay bir yayılabilmektedir. Bu virüs türü gastroenterit hastalığına da neden olabilmektedir. Her yaştaki insan grubunu etkileyen ve kendini daima yenileyen bu tehlikeli virüs, bağışıklık sisteminin çökmüş olduğu kişilerde daha rahat bir şekilde üreyebilmekte ve yaşayabilmektedir.

Nörovirüs hastalığının, yetişkin insanlar arasında yayılma olasılığı daha fazladır. Bu virüs bağırsaklarda ve midede iltihaplanmaya ve bunun sonucunda da ağrılara neden olabilmektedir. Nörovirüs Belirtileri Bu virüs türünün bulaştığı insanların çoğundaki belirtiler arasında bulantı, kusma, ishal gibi rahatsızlıklar bulunmaktadır. Ancak virüs vücuda yerleştiğinde hemen bu şikayetler görülmemektedir.

Şikayetler genellikle 1 veya 2 gün sonra kendini belli etmektedir. Genellikle yoğun bir şekilde görülen belirtiler ise kas ağrısı, üşüme, karın ağrısı, titreme, yorgunluk hissi gibi rahatsızlıklardır. Böbrek, karaciğer, kalp, şeker hastalarına bulaşma olasılığı daha fazladır. Norovirüs hastalığı, çabuk bulaşan bir hastalık olduğu için alınan besinler yoluyla ve ortak kullanım alanlarından insandan insana bulaşabilmektedir.

Kapalı ortamlarda bulaşması ihtimali daha da fazladır. Su, nefes ya da hava yoluyla da vücuda girebilen inatçı ve bir o kadarda tehlikeli bir virüstür. Ayrıca virüsün hastanelerden de rahatlıkla bulaşma olasılığı çok fazladır.


Nörovirüsten (mide gribi) korunma yolları nelerdir?

Bu hastalığın henüz aşısı yoktur. Bu sebeple nörovirüsten korunmak için öncelikle temizliğe çok önem vermeniz gerekmektedir. Meyve ve sebzeleri yemeden önce güzelce yıkamalısınız. Kapalı alanlarda çok uzun süre vakit geçirmemelisiniz. Bol sıvı tüketmeli, evinizi bulunduğunuz yeri güzelce dezenfekte etmeli ve bol bol dinlenmelisiniz.


İlgili içerikler;

Mide kanseri belirtileri, tedavisi ve hemşirelik bakımı

Mide küçültme ameliyatı hakkında her şey


Mide gazı hakkında bilinmesi gerekenler


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال