Mide gazı hakkında bilinmesi gerekenler

Mide gazı, tüketilen gıdalara ya da sinir ve strese bağlı olarak ortaya çıkan, kişileri rahatsız eden gaz türüdür.

Midede normal şartlarda belirli miktarda gaz olması doğaldır. Ancak gaz seviyesi fazla olursa, kişilerde ciddi derecede sağlık problemlerine neden olabilmektedir.


Hızlı yeme alışkanlığına dikkat!

Hızlı yemek yiyen insanların başlıca problemlerinin arasında mide gazı bulunmaktadır. Çünkü hızlı yemek yeme hava yutmak anlamına gelmekte ve hava yutmak gaz probleminin başlıca sebepleri arasında bulunmaktadır. Sindirim sisteminde rahatsızlıkları olan kişilerin genelde mide gazı sorunları vardır. Ülser, bağırsak iltihabı, kolit gibi sorunlar mide gazının oluşmasına sebebiyet vermektedir. Sağlıksız ve aşırı yemek yiyen kişiler, doğal olarak mide gazı sorunu yaşamaktadır.

Mide gazı probleminin aşılması için sağlıklı beslenme oldukça önemlidir. Uzun süre aç kalmak, öğün atlamak midede gaz oluşmasına neden olmaktadır. Öğünler sırası ile mideyi yormayacak şekilde tüketilmelidir. Bol baharat ve acılı besinler, gazlı içecekler tüketen kişilerde mide gazı sık görülmektedir. Rahatsızlığın baş göstermesindeki en büyük etken gastrit hastalığıdır. Gastrit midede yoğun asit oluşumuna neden olmaktadır. Artan mide asidi tüketilen gıdalarla birleşince mide gazı ortaya çıkmaktadır.

Midesini korumayan, mide problemleri olan, katkı maddeleri içeren gıdalar tüketen, düzensiz beslenen kişiler mide gazından kaçamaz. Tüm bu etkenler mide gazının oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Hazır yiyecekler ve abur cubur diye tabir edilen ürünler yoğun şekilde katkı maddeleri içerdiğinden dolayı midede gaz oluşmasına neden olmaktadır.


Mutlaka doktora başvurulmalı!

Mide gazının tedavisinde gazı emen ilaçlar tavsiye edilmektedir. Bu sorunla karşılaşan kişilerin mutlaka bir hekime başvurup, kendi bünyesine uygun olan ilacı kullanmaya başlaması önem arz etmektedir. Ayrıca mide gazı sorunu yaşayan kişilere yürüyüş yapmak, karın bölgesine sıcak masaj yapmak, yemeklerin ardından ılık su içmek iyi gelmektedir.


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال