Kaş ekimi nasıl yapılır? Maliyeti ne kadardır?

Kaş dökülmesi günümüzde yaygın olarak görülen problemlerden biridir. İnce kaş modası da bu problemi artırmaktadır.

Kaş dökülmesi sebepleri nelerdir?

  • Kaş dökülmesi kanser hastalığı sonucunda kemoterapiden dolayı dökülmektedir.
  • Kalıtsal olarak dökülebilmektedir.
  • Kaş aldırmadan dolayı kaşların küser ve saç dökülmesi meydana gelir.
  • Toplumda sık görülen dökülme problemlerinden biride Alopecia Areata olup, halk arasında daha çok saçkıran olarak bilinmektedir.
  • Saçlı deride en sık görülen sorunlardan biride kafa kaşıntısı ve pul pul aşırı kepek problemidir. Normal bir durum olmayıp, altında yatan neden genelde Malassezia furfur dediğimiz mantar problemidir.
  • Kaş dökülmesine neden olan sorunlardan biride kadınlarda ilerleyen yaş ve menopoz dönemi olup, bu süreçte ortaya çıkan Östrojen seviyesinde düşüş saçlarda olduğu gibi kaşlarda da seyrelme ve tamamen yok olmaya neden olabilir.

Kaş ekimi nasıl yapılır?

Kaş ekimi yaptırmadan önce mutlaka araştırma yaparak bazı küçük ama etkili detayları öğrenmelisiniz. Her iki yöntemde de ekimi yapılacak olan kıllar saçlardan alınır. FUT yani ameliyatla yapılan yöntemde saçlı deri alınırken FUE ise 0,7 mm çapındaki iğne ile tek tek alınmaktadır. Bu nedenle bir çok üstünlüğü bulunmaktadır. Saçınızın ense kısmında 1 cm gibi dar bir alanda saç kısaltılır ve yukarıda da belirttiğim gibi 0,7 mm çapındaki iğne ile tek tek alım yapılmaktadır. Örnek 300 greft ekim yapılacaksa bu 300 kök hepsi birden almak yerine 50-100 gibi az az alınarak alınmalı kılların oksijensiz kalarak ölmesine fırsat verilmeden ekime başlanmalıdır.

Kaş ekimi aynı saç ekimi gibi midir?

Kaş ekimi metodu ile saç ekimi metodu benzerdir. Ancak kaşlar saçlar gibi dik olarak çıkarsa çok kötü bir görüntü olur. O yüzden kaş ekmek daha çok emek gerektirir. Her bir saç teli için tek tek kaşın doğallığına göre açı verilmelidir. Kaş ekmek bu kadar zor olduğu için Türkiye’de az yerde ekilmektedir.

Kaş ekimi fiyatları

Kaş ekimi kaşın eksik olduğu miktara göre değişmektedir. Bir kıl kökü fiyatları ortalama 6 TL civarındadır. Kaş eksikliği ortalama 300 kökle kapatılabilmektedir.

KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال