Hamilelikte cinsel ilişki

Genellikle toplumumuzda oldukça az konuşulan bir konudur. Bu sebepler eşler kimseye bu soruları soramadıkları için ne olur ne olmaz diye hamilelik döneminde cinsel ilişkiye girmemektedirler. Hamilelikte cinsel ilişki eğer doktorunuz sizin için tersini söylemiyorsa gayet normaldir. Yani cinsel ilişki için hiçbir neden yoktur. 

Ancak bahsettiğimiz durum sadece normal gebelik durumda geçerlidir. Yani düşük tehlikesi veya erken doğum olma olasılığı olan kişilerde cinsel ilişki tamamen doktor tavsiyesine bağlıdır.

Hamilelikte cinsel ilişki sonucunda düşük oluşma ihtimali var mıdır?

Toplumda en çok düşülen yanlışlardan biri eğer hamilelikte cinsel ilişki olursa düşüğe sebep olabileceğidir. Oysa ki hamileliğin ilk dönemlerinden itibaren düşük vakalarının çoğu kromozom anormalliklerine ve diğer problemlere bağlıdır. Bunun cinsel ilişki ile bir ilgisi yoktur.

Hamilelikte cinsel ilişki bayana bağlı olmalıdır.

Hamilelikte bayan çok fazla hormonal anormallikler yaşadığı için gelgitleri, duygusal karmaşalar olacağı için bayan kendini hazır hissettiği zamanlar cinsel ilişki yaşanmalıdır.

Hamile iken bayanın cinsel arzularının azalması normal midir?

Hamilelikte yaşanan mide bulantısı, baş dönmesi, halsizlik , uykuya istek çok olduğu için bayanlarda cinsel istekte azalma meydana gelebilmektedir. Ancak hormonal duruma göre hamile olmadan öncekinden bile daha fazla istek oluşabilir.

Hamilelikte cinsel ilişkiye girip orgazm olmam bebeğime zarar verir mi?

Aksine hamilelikte cinsel ilişkiye girip orgazm olmak bebeğinize zarar vermez, aksine bebek orgazm olduğunuzda hareketlenir ve kalp atışlarında olumlu değişiklikler meydana gelmektedir.

Cinsel ilişkiye girmek istemiyorsam ne yapmalıyım?

Bu büyük bir problem değildir. Vajinal cinsel ilişkiye girmek cinselliğin zorunlu bir şartı değildir. İhtiyaçlarınızı ve endişelerinizi net bir  şekilde ve yürekten eşinizle konuşun. Eğer sizin için cinsel ilişkiye girmek zorlaştıysa, zevk almıyorsanız sarılmak, öpüşmek, okşamak veya masaj yapmak gibi başka temas yollarını denemelisiniz.

Bebeğim doğduktan ne kadar zaman sonra cinsel ilişkiye girebilirim?

Normal doğum veya sezaryen fark etmeden, vücudunuzun iyileşmek için belirli bir  zamana ihtiyacı vardır. Pek çok doktor doğumdan sonra cinsel ilişkiye girmek için 4-6 hafta beklenmesini önermektedir. Bu bekleyiş serviks (rahim ağzı) kapanması ve epizyotomi hattının iyileşmesi için gereklidir.

Hamilelikte prezervatif kullanmak gerekir mi?

Prezervatif enfeksiyon bulaşma ihtimaline karşı mutlaka kullanılmalıdır. Eğer babadan anneye enfeksiyon geçerse bu hamilelikte çocuğa büyük zararlar verebilir.

Ayrıca kayganlaştırmak amacı ile krem ya da losyon tarzı ürünlerden uzak durulması gerekmektedir.

Gebelikte son 3 ayda cinsel ilişki sıklığı azaltılmalıdır!

Gebeliğin son üç aylarında spermin prostaglandin hormonu içermesi nedeni ile serviksin açılmasına ve meme başının uyarılması sebebiyle orgazmın neden olduğu oksitosin salınımıdan kaynaklanan rahim kasılmalarına yol açabileceği riski ile cinsel ilişki sıklığı azaltılmalı ayrıca meme başı uyarımından kaçınılmalıdır. Hamileliğinizin ilk 3 ayında ortalama ayda 6 kez, gebeliğin 4. Ve 7. Ayları arasında ayda ortalama 4-5 kez ve son aylarda ayda ortalama 1-2 kez cinsel ilişkiye girmek olması gereken ideal sayılardır.

KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال