Ebola virüsüne tedavi yolda

2013 yılından beri binlerce kişinin ölümüne sebep ve önce Afrika kıtasında sonra tüm dünyada görülmeye başlayan ebola virüsünün aşısı bulundu.

Ebola virüsü hem insanlarda hem de hayvanlarda kanamalı ateş şeklinde görülen ve bulaştığı kişilerde yüzde 90 gibi bir ölüm riskine sahip olan bir virüstür. Şu ana bu virüse herhangi bir aşı bulunamamıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde sonuçlarının Lancet isimli dergide yer alan araştırmaya göre geçtiğimiz yıl Gine’de denenmiş olan aşı denendiği 5.837 kişi için de pozitif olarak etki yaparak Ebola virüsünün hiçbir hastada da görülmediği ve yüzde 100 başarı sağlandığı belirtildi.

Araştırmanın sorumlusu Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlık sistemleri ve innovasyondan sorumlu Başkan Yardımcısı Dr Marie-Paule Kieny yaptığı açıklamada, “Artık elimizde Ebola virüsünü kontrol altına alacak bir çözümün olduğuna inanıyorum” dedi

2013 yılında Afrika kıtasında ortaya çıkan bu virüste günümüze kadar 11.315 kişi hayatını hayatını kaybetmiş durumda.


Ebola virüsü nasıl yayılıyor

Ebola virüsü genelde kişinin kanı yada salgılarıyla doğrudan temas edildiğinde,veya erkek hastaların spermleri yoluyla bulaşmaktadır. Ebola virüsünün bulaştığı kişiler için özellikle hemşirelerinde dikkatli olması gerekmekte çünkü hasta bakımı esnasında enfekte salgılarla veya hastanın dokunmuş olduğu objelerle rahat bir şekilde yayılabilmekte.


İlgili içerik;

Ebola virüsü hakkında bilinmesi gerekenler


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال