Doğru prezervatif kullanımı

 Güvende olduğumuzu zannederken yaptığımız hatalar yüzünden, beklenmeyen durumlara yol açabilecek prezervatif hatalı kullanma durumları.

Hem bazı hastalıklardan korunmak adına hem de gelebilecek davetsiz bir misafiri engellemek adına kullanılan prezervatifi hatalı kullanmayın.

1- Bir panikle prezervatifi ters yönde takıp düzeltmek!

Kondomun sizi korumasını umut ediyorsanız, cinsel organınıza temas ettikten sonra ters yüz yapmanın korumadığını da fark etmeniz gerekmektedir. Hamilelik riski taşımasa da hastalık riski oldukça artmış oluyor.

2- İyice korunayım derken hırka - kaban gibi 2 kat kondom kullanmak!

Üst üste 2 tane kondom takmanın hiçbir ekstra koruyuculuğu yoktur. Zaten olsaydı 10 tane de üst üste takan olurdu. Ayrıca prezervatif firmaları ne kadar ince o kadar çok mutluluk diye arge çalışması yaparken sizin böyle yaptığınızı duysalar ne derlerdi. O yüzden doğru şekilde tek kat kondom takmak, çok daha koruyucu.

3- Ereksiyon olmadan prezervatif takmak!

Tam olarak sertleşme oluşmadan kondom takmak kaymalara ve risklere neden olabiliyor. Mutlaka tam sertleştikten sonra kondom takmak gerekmektedir.

4- Prezervatifinde de sok kullanma tarihi mi olur?

Evet prezervatiflerin de son kullanma tarihleri vardır. Plastiktir korur gibi bir düşünceyle kondomların son kullanma tarihi olmadığını düşünülmemelidir. O tarihler, koruyuculuğun düşmekte olduğu  tarihleri anlatıyor ve gerçekten de önemli bir durum. Size tavsiye, tarihi geçen kondomu direkt çöp kutusuna yollayın.

5. Aynı kondomu tekrar tekrar kullanmaya devam etmek!

Şimdiye kadar yazılanlar arasında yapılacak en büyük hata bu olabilir herhalde. Boşalma olmaması halinde  özellikle yapılan en yaygın hatalardan biri de kondomu defaatle kullanmak. Her birleşme için ayrı bir kondom kullanılması gerekmektedir.

6. Yırtık kondom olduğunu bildiği halde kullanmaya devam etmek!

Küçük bir yırtıktan bir şey olmaz demeyin hayatınızı belki o yırtık değiştirebilir. Sakın o yırtık kondomu kullanmayın.

7. Heybetinden sual olunmaz deyip yanlış beden kondom kullanmak!

Biraz fazla gaza gelerek büyük beden kondom satın alanlarda yaşanan bir problemdir. Aslında o kadar da büyük olmayabilir, ya da küçük... O yüzden penis boyuna uygun kondom kullanımı oldukça önemli.

'Bize bir şey olmaz.' deyip bu hatalara göz yuman kişiler, bilin ki hiç mi hiç korunmuyorsunuz. Yani takmasanız aynı risk altında olmuş oluyordunuz, o yüzden %90'ın üzerinde koruma sağlayan kondomu doğru kullanmaya özen gösterilmelidir.

KAYNAK: Hemsire.Com


BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال