Çocuklarımızı daha güçlü kılmak için neler yapmalıyız?

Çocuğunuz mental olarak, fiziki olarak, ahlaki yönden nasıl güçlü kılarız?

Çocuklarınız için güzel bir hayat hazırlamak bir ebeveynin en önemli asli görevlerinden biridir. Günlük hayatın yoğunluğu, iş hayatından gelen yorgunluk, evdeki stres yüzünden çocuklara gerekli önem verilmemektedir. Ancak çocuk ne kadar yalnız kalırsa o kadar güçsüz kalır, ne kadar yalnız kalırsa o kadar ahlaki açıdan gelişemez.

Çocuğumu geliştirmek için ne yapmalıyım?

Beslenme

Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Çocuğunuz öncelikle beslenmesine dikkat etmelisiniz. Az yemek yemek veya çok yemek yemek beslenmede bir kriter değildir. Düzenli ve dengeli beslenmek kriterdir. Çocuk ebeveynin aynasıdır, yani çocuk sizi örnek alır. Çocuğum bak bu yemeği yemelisin demek yerine onunla beraber sizde aynı besini yemelisiniz. Çocuğum çok kitap oku demek yerine onunla beraber kitap okumalısınız.

  1. Çocuğunuza beyaz et, kırmızı et, mercimek, süt gibi PROTEİN ve KALSİYUM açısından zengin besinler yedirmelisiniz.

  2. Meyve sebzeyi her renkte hazırlayın. Meyve sebze hastalıklara engel olunması açısından vücudu güçlü kılar.

  3. Çocuğunuz için yemek listesinde tam tahıllar, fasulyegiller ve sağlılıklı yağları tercih edin.

  4. Çocuğunuza zorla bir şeyler yedirmeyin. Çocuğunuza hangisinin daha sağlıklı olduğunu ne işe yaradığını örneklerle anlatın. Meyve sebze almaya pazara beraber gidin.

Birlikte aktiviteler yapın

Beslenmeden kaynaklı kemik güçlendirme yeterli değildir. Aynı zamanda birlikte aktiviteler yapmalısınız. Çocuğunuz ile parka gidebilirsiniz, alışverişe gidebilirsiniz, çocuklar d vitamine ihtiyaç duyarlar bunun için güneşi görmek zorundadırlar.

Birlikte spor yapın

Spor hem yetişkinler için hem çocuklar için önemlidir. Çocuğunuzu yeteneğine göre bir branşa yönlendirin. Çocuğun spor yapması sadece çocuğunuzu fiziksel olarak güçlendirmez , aynı zamanda sosyal yönden de takım çalışması yönünden de, Kendine olan öz saygısı yönünden de yararı olur.

Mental zeka geliştirme

Çocuğun her açıdan gelişmesi için fiziksel gücün yanında metal zekanın da etkisi fazladır. Çocuğunuzun zekasının gelişmesi için ona zeka geliştirici oyunlar alabilirsiniz. Zeka oyunları oynayabilirsiniz, birlikte bulmaca çözebilirsiniz.

Bir çocuk istediği kadar güçlü istediği kadar zeki olsun öz saygısı, kendine güveni yoksa hiçbir işe yaramaz. Bu yüzden mutlaka öz saygı kazanmasına yardımcı olmalısınız. Herhangi bir konu hakkında karar alırken ona da sormalısınız. Fikirlerine önem verdiğinizi göstermelisiniz. Kendine karşı özgüvenini yitirmiş çocuk, fikirleri dinlenmeyen çocuk körelir.

KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال