Anestezi öncesi hasta hazırlığı

Hastanın anesteziye hazırlanması ameliyattan bir gün önce, anestezist, ameliyatı gerçekleştirecek cerrah ve hemşire ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilmelidir.

Anestezi öncesi hasta hazırlığı

  • Hastanın anesteziye hazırlanmasında, ameliyattan bir gün önce, anestezist, hastasını ziyaret etmeli ve mümkünse ameliyatı yapacak olan cerrah ile konsültasyon yapmalıdır. Hasta, anestezist ve cerrahı tanımakla güven duygusunu artar ve ameliyathanede tanıdık birisini görmek onu rahatlatır.

  • Hemşire, sağlık ekibinin önemli bir üyesidir. Hasta ile etkin iletişim kurmalı, anestezi ve ameliyata ilişkin hastanın korku ve endişeleri (ameliyat sırasında ağrı duyacağı gibi konular.) varsa paylaşmalıdır. Hemşire, anestezi alacak hastanın anestezi ile ilgili sorabileceği sorulara yanıt verecek ya da yönlendirebilecek bilgi ve beceriye sahip olmalıdır.

  • Hemşire, hastayı ameliyat öncesi dönemde anesteziye iyi hazırlamalı, anestezinin olası yan etkileri ile ilgili bilgi vermeli, hastanın kısa zamanda komplikasyonsuz veya en az komplikasyonla anestezinin etkisinden çıkmasına yardımcı olmalıdır.

  • Hasta anestezi altında iken iyi bir şekilde takip edileceği, anestezi etkisinden tamamen kurtulana kadar yalnız bırakılmayacağı, hastaya ve ailesine anlatılmalıdır. Hemşire, empati yapmalı ve hasta ailesinin de desteğe ihtiyacı olacağını bilmelidir.


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال