Şeker hastalığı olarak da bilinen diyabet tehlikeli bir hastalıktır. Bu yüzden diyabet hastaları kendilerine çok dikkat etmelidirler.
Yüksek ve düşük diyabetin bir belirtisi baş ağrısına sebep olmaktadır. Normal bir zamanda birden başınızın ağrımasının nedeni bu yüzdendir, şekerinizin düşüp yükselmesini vücudunuz size bildirir. Bu gibi durumlarda başınız ağrıdığında dahiliye uzmanına gözükmeniz sizin yararınıza olur.
Yüksek veya Düşük Şeker Baş Ağrısı Yapar Mı?
Kan şekerinin normal seviyesi 80 ila 100 arasında olur. Eğer değerler bu aralıktan düşük veya yüksek ise baş ağrısına sebep olabilmektedir.
Bu durum ayrıca beyin ve sinir sistemini etkilemektedir. Sırf bununla yetinmeyip vücuttaki diğer organlara zarar verir çok dikkatli olunması gereken bir durumdur.
Bu gibi durumlarda önlem alınması gerekir; diyabet hastaları yediğine içtiğine önemli derecede dikkat etmelidir.
Şeker hastaları sağlıklı beslenmek zorundadırlar, kaliteli bir şekilde yaşamak için bunu en iyi şekilde yapmak zorundadırlar. Çünkü bu hastalık tehlikeli bir hastalıktır genetikte olabilmektedir özellikle 40 yaşın üstündeki kişilerde görülmektedir. Bu gibi durumlarda sık sık şekerinizi eczanelerde veya hastanelerde ölçtürmelisiniz ve buna göre tavsiye edilen besinleri tüketmelisiniz.
Başınız ağrıdığında da en yakın sağlık kuruluşuna veya doktorunuza giderek şekerinizi ölçtürüp kontrol ettiriniz. Bu gibi durumlar şakaya gelmez dikkatli olmakta fayda vardır.
Şeker hastalığı bulunan kişilerde sabahları insülin oranı düşmektedir. Bu nedenle sabah kalktığınızda baş dönmesi ve baş ağrısıyla karşılaşılabilir. Bu gibi durumlarda stresten uzaklaşınız, ilacınız varsa onu kullanınız.
Bununla birlikte ellerde titreme, bayılma, bulanıklık, görme kaybı, panik atak, bulanıklık gibi durumlar düşük kan şekerine neden olabilmektedir. Sonuç olarak bu durumlarda kan şekeri teşhisi konulmaktadır.
Öncelikle açlık kan şekerine bakılır ve daha sonra bir şeyler yenilip içilir bu işlem yapıldıktan sonra kan şekeri tekrar tekrar kontrol edilir ve bu tanı için yeterlidir.